'Gazetecilere baskının yeni yolu "e-tehdit" mi?

'Basın Konseyi, gazeteci İsmail Saymaz’a Eskişehir Valisi Azim Tuna tarafından gönderildiği iddia edilen maili kınadı.BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Basın özgürlüğüne ve gazetecilerin haber alma özgürlüklerine karşı, İçişleri Bakanlığı'nın resmi i

'Gazetecilere baskının yeni yolu "e-tehdit" mi?

'Basın Konseyi, gazeteci İsmail Saymaz’a Eskişehir Valisi Azim Tuna tarafından gönderildiği iddia edilen maili kınadı.

BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Basın özgürlüğüne ve gazetecilerin haber alma özgürlüklerine karşı, İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet hesabı üzerinden Eskişehir Valisi Tuna tarafından yapılan e-saldırıyı kabul etmek mümkün değildir" denildi.

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "İçişleri Bakanı tarafından da 'nefret suçu' olduğu kabul edilen bu çirkin saldırıyı kamuoyu ile paylaşan Gazeteci İsmail Saymaz’ı; 'Kendisini Hedef Göstermekle, Adi ve Şerefsiz olmakla' suçlayan Vali Güngör Azim Tuna’nın bir an önce Basın Camiasından özür dilemesini bekliyoruz. 'Hesaplaşmak için yerin altını adres gösteren' Vali Güngör Azmi Tuna için; Yerin altından önce, yerin üstündeki koşulları iyileştirmek amaç olmalıdır.

 

Gerçeklerin peşinde koşan gazetecilerin, bunca tehdit, baskı, yıldırma, işinden olma ve işten atılma korkusu ile yaşarken bugün özgür basından, ifade özgürlüğünden, kısaca demokratik özgürlüklerden söz etmek asla mümkün değildir.

 

Vali Güngör Azim Tuna hakkında İçişleri Bakanlığınca başlatılan soruşturmanın da takipçisi olacağımızı belirtiyor ve Basın özgürlüğüne yönelik saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Ve soruyoruz; Gazetecilere baskının yeni yolu "e-tehdit" mi oluyor?"

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler