Gazeteciler Vakfı'ndan 'mektup' açıklaması!

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda isim vermeden, çok kısa bir süre önce kendisine ıslak imzalı bir mektup geldiğini, mektupta dershaneler ve atamalar konusunda birtakı

Gazeteciler Vakfı'ndan 'mektup' açıklaması!

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda isim vermeden, çok kısa bir süre önce kendisine ıslak imzalı bir mektup geldiğini, mektupta dershaneler ve atamalar konusunda birtakım taleplerin yer aldığını belirtmişti. Başbakan'ın bu açıklamasının ardından, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan bir açıklama geldi.

İşte o açıklama:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'de bir kısım basın mensubu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiği toplantıda bir mektuptan söz edilmiş ve bazı gazeteciler tarafından kamuoyuna bu minval üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Yanlış bir bilgi üzerine birtakım hatalı yorumlar yapılmasını üzüntüyle karşıladık. İhtimal ki Sayın Başbakan'ın sözleri tam anlaşılamadığından yanlış değerlendirmeler söz konusu olmuştur.

Meselenin aslı şudur: Vakfımız Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur.

Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir 'pazarlık' söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem