Gazeteciler adliyeye sevk edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Aydın Bıyıklı ve İklim Bayraktar, adliyeye sevk edildi.

Gazeteciler adliyeye sevk edildi

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan polis memuru Aydın Bıyıklı ile yazar İklim Bayraktar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen yazar İklim Bayraktar ile polis memuru Aydın Bıyıklı ile ilgili işlemler tamamlandı. Bayraktar ve Bıyıklı, daha sonra, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
Hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan içeri alınan İklim Bayraktar ile Aydın Bıyıklı'nın, soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz'e ifade vermesi bekleniyor.

Bu arada, adliye kapısından içeri girerken bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine Aydın Bıyıklı, ''Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum'' dedi.

Nedim Şener ve Ahmet Şık da adliyeye sevk edildi

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile ilgili işlemler tamamlandı. Şener ve Şık daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Nedim Şener'in sorgusu bitti

Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını öğrenilen gazeteci Nedim Şener'e, Emniyet'te 50 soru sorulduğu iddia edildi. Soruların ağırlıklı olarak Odatv'den çıktığı iddia edilen belgelerle ilgili olduğu söylendi.

"Ahmet Şık'la kitap yazdınız mı?", "Sabri Uzun'un kitabını siz mi kaleme aldınız?" gibi soruların yöneltildiği ve telefon görüşmeleriyle ilgili bilgi alındığı öne sürüldü. Tutuklu bulunan Odatv çalışanı Barış Terkoğlu'yla yaptığı görüşmenin içeriği sorulduğu, görüşmeye göre Terkoğlu'nun, Şener'i arayıp "İlk Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün gazeteci Alper Görmüş'e verilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sorduğu, Şener'in de "Ne düşünebilirim ki" dediği de iddialar arasında.

Ahmet Şık'a 20 soru soruldu

Gazeteci Ahmet Şık'a, Odatv'de ele geçirilen ve Soner Yalçın tarafından kaleme alındığı iddia edilen notların da sorulduğu, ayrıca Şık'ın kaleme aldığı "İmamın Orduları" isimli kitabın niçin Odatv'de bulunduğu yönünde sorular yöneltildiği iddia edildi. Gazeteci Ahmet Şık'ın, kitabını yazmadan önce görüştüğü ve şu an Devrimci Karargah soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Polis Müdürü Hanefi Avcı'ya avukatları aracılığıyla gönderdiği öne sürülen sorularla ilgili de ifadesinin alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem