Gaz yiyen vekiller yine polise çattı

Şişli'de Hatip Dicle ve KCK tutuklusu milletvekillerine destek için düzenlenen protesto gösterisinde yaşanan olaylarla ilgili Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticileri ile gösteriye katılan bağımsız milletvekilleri, başta emniyet müdürü ve vali olmak

Gaz yiyen vekiller yine polise çattı

Şişli'de Hatip Dicle ve KCK tutuklusu milletvekillerine destek için düzenlenen protesto gösterisinde yaşanan olaylarla ilgili Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticileri ile gösteriye katılan bağımsız milletvekilleri, başta emniyet müdürü ve vali olmak üzere tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sabahat Tuncel ve Levent Tüzel'in de katılımıyla BDP il binasında bir araya gelen partililer yaşananları 'vahşi saldırı olarak niteledi'. Toplantı onsunda basın mensuplarının "Siz neden gaz maskesi almıyorsunuz? Sık sık size lazım oluyor."hatırlatması üzerine gülerek "Bu da yöntem değerlendirelim bunu. Halkımıza böyle bir kampanya başlatalım." diye cevap verdi.

"EMNİYETİN SALDIRISINA UĞRADIK"

Şişli'de yaşanan olaylarla ilgili mağdur olduklarını öne süren İstanbul Bağımsız Millevkelileri Sabahat Tuncel, Levent Tüzel ile BDP yöneticileri Beyoğlu'nda bulunan BDP il binasında bir araya geldi. İlk olarak konuşan BDP İstanbul İl Başkanı Pınar Tarlık, demokratik tepkilerini ortaya koymak için Şişli'de toplandıklarını ancak emniyetin saldırısına uğradıklarını söyledi. Yaşanan olaylarda parti MYK üyesi Cesim Soylu'nun üç ayak parmağının, yine parti MYK üyesi Ömer Ağın'ın da kaburga kemiklerinin kırıldığını öne süren Tarlak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Parti avukatı Sinan Zincir ise yaşanan olayların hukuki boyutunu ele alarak başta il emniyet müdürü olmak üzere tüm sorumlular hakkında 'işkence, adam öldürmeye teşebbüs, iftira' suçlamasıyla şikayette bulunacaklarını söyledi.

"SALDIRILAR VAHŞİCE"

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise dün yaşananları 'Vahşi saldırı' olarak niteledi. Olaylardan sonra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok'un açıklamalarıyla görev suçu işlediğini savunan Tüzel, yaşananları bilinçli bir tertip olarak gördüklerini söyledi. Yaşananların önümüzdeki günlerin nasıl geçeceğini işaret ettiğini hatırlatan Tüzel, vekiller olarak yaşananlarla ilgili tüm kesimleri tepki göstermeye davet etti.

POLİSE PROVOKASYON İDDİASI

Atılan gazlardan en çok etkilenen isimlerden biri olan İstanbul Bağımsız Milletvekili Sabahat Tuncel, dün yapmak istedikleri yürüyüşü gerçekleşebilmeleri durumunda Kürt sorununa ve son yaşanan gelişmelere dikkat çekmeyi planladıklarını söyledi. Eyleme katılan halkın büyük bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını iddia eden Tuncel, olaylar sonunda yaralanan partililer hakkında konuştu. 'Provokasyon' açıklamalarına da değinen Tuncel, "Olaylarda provokasyon varsa bunu yapan emniyettir. Emri veren AKP hükümetidir, İçişleri Bakanıdır." Dedi. Tuncel sorumlular hakkında yarın suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Toplantının sonunda basın mensuplarının 'Neden gaz maskesi almıyorsunuz? Sık sık size lazım oluyor.' sorusu üzerine SAbahat Tuncel gülerek, "Gaz meselesine bir çözüm bulmak lazım. Seçim döneminde gaz için örtülü ödenek çıkarmışlardı. Galiba kullanamamışlar. Dün çok yoğun gaz vardı. Çocuklar ve kadınlar da vardı. Bu da yöntem, değerlendirelim bunu. Halkımıza böyle bir kampanya başlatalım." diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler