Gates, Erdoğan'a karşı

 MİCROSOFT'UN kurucusu Bill Gates, Fatih Projesi gibi içinde tablet bilgisayar bulunan eğitim sistemini 'korkunç' sözleriyle değerlendirdi. Gates, klavyesi olan bilgisayar gibi bir aracın eğitimde daha başarılı olacağına inanıyor.Yaklaşık dört yıl önce ku

Gates, Erdoğan'a karşı

 

MİCROSOFT'UN kurucusu Bill Gates, Fatih Projesi gibi içinde tablet bilgisayar bulunan eğitim sistemini 'korkunç' sözleriyle değerlendirdi. Gates, klavyesi olan bilgisayar gibi bir aracın eğitimde daha başarılı olacağına inanıyor.

Yaklaşık dört yıl önce kurucusu olduğu Dünyaca ünlü şirket Microsoft'un yönetimi bırakan Bill Gates,  eğitim sistemleri ve uygulanan metodlarla ilgili konuştu.

                            

 Gates,e göre öğrencilerin eline tablet tutuşturarak yapılan eğitimin diğerlerinden daha iyi olmayacağını ifade etti. Gates, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi gibi içinde tablet bilgisayar bulunan eğitimi 'korkunç' sözleriyle yorumladı.

 

DENEMELER BAŞARISIZ

 

Röportajında Microsoft'un geçen hafta tanıttığı 'Surface' benzeri tabletlerin eğitim alanındaki kullanımını değerlendiren Gates, "Öğrencilere bir cihaz dağıtılarak yapılan denemeler gerçekten çok başarısız oldu" dedi. Gates, bu durumda bütün eğitim müfredatının ve öğretmenlerin değişmesi gerektiğini vurguladı.

 

KLAVYE ŞART

 

Gates, klavyesi olmayan bir cihazla eğitimin yürüyemeyeceğini dile getirdi. "Öğrenciler sadece okumuyor" diyen Gates, "Aynı zamanda yazı yazmak ve iletişime geçmek zorundalar. Bunları da ancak klavyesi olan bir bilgisayar ile yapabilirler" ifadesini kullandı. Gates, tabletin eğitimin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını söyledi. Gates'e göre bilgisayarlı eğitimde çözüm klavyesi ve faresi olan PC'ler. Gates, tablet bilgisayarlar yerine öğrencilerin "yüksek etkileşimli" olması için düşük maliyetli PC'nin daha iyi bir çözüm olacağını belirtti.

 

FATİH PROJESİ NEDİR ?

 

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim Teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 620.000 dersliğine dizüstü bilgisayar, LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacaktır. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilecektir. Bu süreçte öğretim programları BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-İçerikler oluşturulacaktır. Bu kapsamda Eğitimde FATİH projesi beş ana bileşenden oluşmaktadır.

Bunlar

• Donanım ve Yazılım Altyapısının Sağlanması

• Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi

• Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı

• Öğretmenlerin Hizmet içi Eğitimi

• Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımının sağlanmasıdır.

Eğitimde Fatih Projesi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen bir projedir. 5 yılda tamamlanması planlanmıştır. birinci yıl ortaöğretim okulları, ikinci yıl ilköğretim ikinci kademe, üçüncü yıl ise ilköğretim birinci kademe ve okul öncesi kurumlarının BT donanım ve yazılım altyapısı, e-içerik ihtiyacı, öğretmen kılavuz kitaplarının güncellenmesi, öğretmenler için hizmet içi eğitimler ve bilinçli, güvenli, yönetilebilir BT ve internet kullanımı ihtiyaçlarının tamamlanması hedeflenmektedir.

 

Amaç


e-Dönüşüm Türkiye kapsamında üretilen ve Ülkemizin bilgi toplumu olma sürecindeki eylemleri tanımlayan Bilgi Toplumu Stratejisi Belgesi, Kalkınma Planları, Bakanlığımız Stratejik Planı ve BT Politika Raporunda yer alan hedefler doğrultusunda 2013 yılı sonuna kadar dersliklere BT araçları sağlanarak, BT destekli öğretimin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır.

 

Gerekçe

 

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan (2006-2010) Bilgi Toplumu Stratejisi’nde Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Sistemimizde kullanımıyla ilgili olarak “Bilgi ve iletişim teknolojileri eğitim sürecinin temel araçlarından biri olacak ve öğrencilerin, öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanımı sağlanacaktır.” hedefi yer almaktadır. Bu kapsamda, Bakanlığımızdan örgün ve yaygın eğitim verilen kurumlarda bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısını tamamlanması, öğrencilere bu mekanlarda bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğinin kazandı*rılması, bilgi ve iletişim teknolojileri destekli öğretim programlarının geliştirilmesi istenmektedir. Bilgi Toplumu Stratejisi’nde ayrıca Bilgi toplumuna dönüşümün sağlanması için Bakanlığımızın görev alanıyla ilgili olarak aşağıdaki hedeflerin gerçekleştirilmesi istenmektedir. 

 

• Bireylerin yaşam boyu öğrenim yaklaşımı ve e-öğrenme yoluyla kendilerini geliştirmeleri için uygun yapıların oluşumu ve e-içeriğin geliştirilmesi,

• Ortaöğretimden mezun olan her öğrencinin temel bilgi ve iletişim teknolojileri kullanım 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem