GATA'da korkunç bir iddia!

GATA'da tedavi gören 5 hasta nalburlarda satılan plastik kelepçe ve hijyen değeri olmayan yapı malzemeleri ile ameliyat edildi.Yeni Akit'in haberine göre, Arnavut asıllı bir vatandaşın kemoterapi yeterli olduğu halde ameliyat edilmesi, Mehmetçiğe tedavi a

GATA'da korkunç bir iddia!

GATA'da tedavi gören 5 hasta nalburlarda satılan plastik kelepçe ve hijyen değeri olmayan yapı malzemeleri ile ameliyat edildi.

Yeni Akit'in haberine göre, Arnavut asıllı bir vatandaşın kemoterapi yeterli olduğu halde ameliyat edilmesi, Mehmetçiğe tedavi adı altında elektromanyetik şok verilmesi, hijyen kurallarına dikkat edilmediği için onlarca hastanın süper enfeksiyondan ölmesinden sonra, GATA bir başka iddia daha gündemde.

İNŞAAT MALZEMSİYLE AMELİYAT İDDİASI

GATA'da hastanenin Göğüs Cerrahi Kliniği'nde tedavi gören N.B., Ş.B., İ.E., M.Ş.P. ve M.L isimli 5 hastanın ameliyatının inşaat ve yapı sektöründe kullanılan 'plastik mühürle yapıldığı ortaya çıktı. Operasyonlarda açılan kesitlerin birleştirilmesi için kullanılan plastik ke, lepçeler, nalbur ve elektrikçilerde 100 tanesi 9 liraya satılıyor!

Operasyonda kullanılan plastik mühür açıkça görülebiliyor. Kırılan kemiklerin ve kesilen organların sanayi ve nalbur malzemeleri ile tedavi edilmesi dikkat çekti.

GATA'YA ÖZEL TIBBİ MALZEMELER

Konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde Tabip Albay Prof. Dr. Onur Genç ve Tabip Albay Sedat Gürkök'ün bu yöntemi onlarca hastada daha uyguladıkları öğrenildi. İkilinin 5 hasta üzerinde adeta deney yaptığı, normal şartlarda en küçük ameliyatlarda dahi alınması zorunlu olan yazılı ameliyat onay formunun olmadığı ifade edildi.

Göğüs kemiğinin kapatılması, kırılan kaburga kemiklerinin tekrar birleştirilmesinde dünyanın her yerinde öncelikli olarak çelik tel sütürler ve bu iş için onay almış titanyum plaklarla termoreaktif klipler kullanılmasına rağmen, GATA'da yapılan operasyonda birim fiyatı 1 kuruşun bile altında sanayi malzemesinin kullanılması dikkat çekti.

NALBUR MALZEMESİ KAYITLARA GEÇMEMİŞ

25.12.2011 tarihi itibariyle hastane bilgi sisteminde olması gereken acil patoloji raporları da bulunmuyor. Bu durum yapılan operasyonun bilimsel tanımlamasının yapılmadığını ve işlemde kullanılan materyalin bildirilmediğini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem