Fuhuş hatları kapanıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü, fuhuşta kullanılan cep telefonu hatlarının kapatılması için çalışma başlattı: "GSM şirketleriyle temasa geçilerek, bu hatlar kapatılacak ve böylece müşterilerle irtibatları kesilecek."Emniyet Genel Müdürlüğü fuhuşla mücadele konus

Fuhuş hatları kapanıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü, fuhuşta kullanılan cep telefonu hatlarının kapatılması için çalışma başlattı: "GSM şirketleriyle temasa geçilerek, bu hatlar kapatılacak ve böylece müşterilerle irtibatları kesilecek."

Emniyet Genel Müdürlüğü fuhuşla mücadele konusunda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Edinilen bilgiye göre; polis, fuhuş, fuhuşa teşvik ve aracılık suçu işleyenlerin gözaltı ve Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest kaldıktan sonra da aynı telefon hattını kullandıklarını belirledi. Konuyla ilgili rapor hazırlandı.

Raporda; "Savcılık tarafından adli emanete gönderilen telefon hatlarının kullanıma kapatılması ile ilgili GSM şirketleriyle koordinasyon sağlanmadığı için hatlar aktif olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Suçun belki de en büyük delili olan ve zaten farklı kişiler adına çıkarılan hatlar adli emanete teslim edildikten sonra, aynı gün ya da birkaç gün içinde ilgili GSM şirketlerine başvurularak yedek SIM kartı çıkartılabilmektedir" denildi.

Fuhuş, fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etme suçundan dolayı adli emanete alınan suç eşyası telefonların fiziksel olarak adli emanette bulunmasının çok önemi bulunmadığının belirtildiği raporda şu ifadeye yer veriliyor: "Bu telefon numaraları bilinirlikleri ve tanınırlıkları yönünden önemlidirler ve fuhuş yapan kişilerin ya da örgütün kendi reklamlarını yapmalarında kullanılmaktadırlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler