Fransız bankası, 787 milyon Dolar ceza ödeyecek!

Fransız bankası Credit Agricole Group, ABD'nin yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle 787 milyon Dolar ceza ödeyecek. France Press'in yetkili bir isme dayandırdığı habere göre, Credit Agricole, ABD'nin Küba, İran, Sudan gibi ülkelere yönelik yaptırımlarını i

Fransız bankası, 787 milyon Dolar ceza ödeyecek!

Fransız bankası Credit Agricole Group, ABD'nin yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle 787 milyon Dolar ceza ödeyecek.

France Press'in yetkili bir isme dayandırdığı habere göre, Credit Agricole, ABD'nin Küba, İran, Sudan gibi ülkelere yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturmayı kapatmak için ABD otoriteleri ile uzlaşma yoluna gitti.

Fransa'nın ikinci büyük bankası, bu bağlamda hakkındaki soruşturmanın kapatılması karşılığında 787 milyon Dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Uzlaşmanın bugün açıklanmasını beklediklerini söyleyen yetkili, "ABD Adalet Bakanlığı ve diğer resmi kuruluşlarla yapılan anlaşma, soruşturmanın iptalini öngörüyor, bankanın suçunu itiraf etmesi ile ilgili bir talep yer almıyor. Yaptırımları ihlal eden banka çalışanları görevlerinden alındı" dedi.

Bir diğer Fransız bankası BNP Paribas da geçen sene Küba, Sudan ve İran'a yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle 8,97 milyar Dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Ödenecek bu cezanın bankayı çok zor duruma sokacağı ve kapanma noktasına getirebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler