Flaş! Van'dan acı haber!

Kayıp olduğu düşünülen görme engelli baba ve iki kızının cenazeleri enkaz altından çıkarıldı.

Flaş! Van'dan acı haber!

Van'ın Erciş ilçesinde yaşanan deprem felaketinde, görme engelli İsmail Akçil (39) ve iki kızı Dilber (8) ile Sümeyye Akçil (13), enkaz altında trajik bir şekilde hayatlarını kaybetti. Üçünün cesetleri, enkaz altında birbirlerine sarılmış halde bulundu. Bu acı haberle karşılaşan aile bireyleri ve yakınları, derin üzüntü ve gözyaşlarına boğuldu. İsmail Akçil'in eşi Emine Akçil ve diğer kızları Rümeysa (14), yaşadıkları şokla sinir krizleri geçirdi. Anne ve kız, yakınlarının yardımıyla sakinleştirilmeye çalışıldı.

Baba ve iki kızının son anları, deprem sırasında kilitlenen bir otomobilin kapısını açmaya çalışırken yakalandıklarını gösteriyor. Akçil ailesi, enkazın bulunduğu Emrah Caddesi'ndeki Noter adlı binada, depremden üç gün önce başlatılan arama çalışmaları sırasında bulundu. Bu olayla birlikte, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 605'e yükseldi. Ayrıca, kaybolan öğretmen Dursun Demir (29) için arama çalışmaları devam ediyor. Bu trajik olay, depremin yarattığı yıkımın ve insan hayatı üzerindeki derin etkisinin bir göstergesi olarak hafızalarda yer etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem