Flaş iddia! 'Suriye Türk İHA'sını düşürdü'

Rus resmi haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre, Suriyeli askeri bir yetkili, Suriye ordusunun dün Halep yakınlarında bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü söyledi.İHA'nın Türkiye'ye ait olduğu iddiası ise Suriye gazetesi El Vatan'dan geldi.Sputnik

Flaş iddia! 'Suriye Türk İHA'sını düşürdü'

Rus resmi haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre, Suriyeli askeri bir yetkili, Suriye ordusunun dün Halep yakınlarında bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü söyledi.

İHA'nın Türkiye'ye ait olduğu iddiası ise Suriye gazetesi El Vatan'dan geldi.

Sputnik'e göre, El Vatan, "askeri yetkililerin yaptıkları inceleme sonucunda İHA'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğunu saptadıklarını" öne sürdü.

Haberde, "keşif uçuşu" yapan İHA'nın Halep bölgesindeki "Suriye ordu güçlerinin pozisyonlarıyla ilgili istihbarat topladığı" ve "bu bilgileri daha sonra Suriyeli muhaliflere ileteceği" iddiası yer aldı.

GEÇEN HAFTA ABD İHASI'NI DÜŞÜRDÜ

Suriye ordusu, geçen hafta da bir Amerikan İHA'sının düşürüldüğünü duyurmuştu. ABD'nin Kasım 2011'de Türkiye'nin verdiği izinle Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne yerleştirdiği dört adet ‘Predatör' tipi İHA'dan birinin, 17 Mart'ta Lazkiye'nin kuzeyindeki Bin Hadi bölgesinde Suriye ordusu tarafından düşürüldüğü iddia edilmişti.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ‘Suriye hava savunması, düşman ABD keşif uçağını kuzey Lazkiye'de düşürdü' iddiasında bulunurken, devlet televizyonunda İHA'nın vurulma anının ve enkazının görüntüleri yayınlanmıştı. Türk askeri kaynaklar da, düşen ABD'ye ait Predatör'ün İncirlik'ten silahsız olarak kalktığını doğrulamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler