Firari Tümgeneralin yeri bulundu!

Tümgeneral Bakıcı Belarus'a kaçarak,Ergenekonsanığı Bedrettin Dalan ile buluştu. İkili, Musevi bir işadamının Minsk'teki çiftliğinde kalıyor.İSTANBUL' DA TANIŞMIŞLAR Ve hakkında yakalama kararı verilen Bakıcı, önce rapor aldı sonra emeklilik dilekçesi ver

Firari Tümgeneralin yeri bulundu!

Tümgeneral Bakıcı Belarus'a kaçarak,Ergenekonsanığı Bedrettin Dalan ile buluştu. İkili, Musevi bir işadamının Minsk'teki çiftliğinde kalıyor.

İSTANBUL' DA TANIŞMIŞLAR

 Ve hakkında yakalama kararı verilen Bakıcı, önce rapor aldı sonra emeklilik dilekçesi verip sırra kadem bastı. Bakıcı'nın 300 bin TL'lik parayla Kuzey Irak üzerinden Rusya'ya gittiği belirlendi. Peki Bakıcı neredeydi! İşte Takvim bu sorunun yanıtına ulaştı. Tümgeneral Bakıcı'nın Belarus'un başkenti Minsk'te bulunduğu öğrenildi. Bakıcı, burada hem Ergenekon hem de İnternet Andıcı'nın firari sanıklarından olan Bedrettin Dalan ile buluştu. Bakıcı'nın, Dalan ile birlikte Bulgaristan kökenli Musevi asıllı bir işadamının çiftliğinde kaldığı iddia edildi. Bu arada Bakıcı'nın, hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarılan Bedrettin Dalan ile İstanbul'da tanıştığı ifade edildi. Tümgeneral Bakıcı'nın İstanbul'da Albay rütbesi ile görev yaptığı sırada tanıştığı Bedrettin Dalan ile birçok konuda birlikte hareket ettikleri belirtildi.

NİÇİN BELARUS?

 Bedrettin Dalan ile Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Belarus'ta saklanıyor. Çünkü Belarus'la Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor. Bu nedenle yakalansalar bile Türkiye'ye iade edilmeleri mümkün değil. Sinem Yalçın adlı genç kızın ölümüne yol açan Faruk Kalkavan da Belarus'ta yakalandı. Ancak iki ülke arasında suçluların iadesi mümkün olmadığı için Kalkavan hala Belarus'ta. Faruk Kalkavan'ın Türkiye'ye iadesinin nasıl gerçekleşeceği ise henüz netleşmedi.

ÇİÇEK'İN KOMUTANI

 Tümgeneral Mustafa Bakıcı, aynı davada yargılanan Albay Dursun Çiçek'in görev yaptığı Bilgi Destek Dairesi'nin başkanıydı. Andıcın hazırlandığı iddia edilen bu dairenin başkanı olan Bakıcı, Çiçek'in de komutanıydı. Tümgeneral Bakıcı; İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili haberler 12 Haziran 2009 tarihinde medyada yer aldıktan sonra harekete geçmişti. Bakıcı,GenelkurmayBilgi Destek Dairesi'ndeki bilgisayarların 35 kez geri döndürülemeyecek şekilde silinmesinin talimatını mvermekle suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem