’Fındığın gerçek fiyatı için Eylül ayını bekleyin’

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, serbest piyasada halen 11.50-12.00 TL arasında işlem gören fındığın gerçek fiyatının Eylül ayında ortaya çıkacağını söyledi.Hava şartları sebebiyle fı

’Fındığın gerçek fiyatı için Eylül ayını bekleyin’

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, serbest piyasada halen 11.50-12.00 TL arasında işlem gören fındığın gerçek fiyatının Eylül ayında ortaya çıkacağını söyledi.

Hava şartları sebebiyle fındık hasadının geç başladığını, halen hasadın sürdüğünü, bir çok ilçede fındık işçisi bulunamadığı için hasadın yeni başladığını belirten OTSO Meclis Başkan Yardımcısı Evren Enginyurt, "Şu anda piyasaya çok az miktarda fındık iniyor. Serbest piyasa 10 liradan açıldı, halen 11.5-12.00 TL'den işlem görüyor" dedi.

Fiyatın artmasının üreticiye bağlı olduğunu vurgulayan Enginyurt, "Üretici direnirse fiyat artar. Ancak piyasaya fındık akmaya başlarsa fiyat düşer. Fındığın gerçek fiyatı Eylül'de belli olur. Çünkü Eylül ayında fındık işçi ücretleri ödenecek, okullar başlayacak, bir çok çalışma ve uygulama için sermaye gerekecek. Dolayısıyla halk fındığını satmak zorunda kalabilir. Bu durumda fiyat düşebilir. Fındık fiyatı üreticinin direnmesine bağlı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem