Filistin için yürüdüler

İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı kara ve hava operasyonları Gaziantep'te de protesto edildi. Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu, Yeşil Camii'de kılınan ikindi namazının ardından Kırkayak Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Filistin ve Türk bayraklarını

Filistin için yürüdüler

İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı kara ve hava operasyonları Gaziantep'te de protesto edildi. Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu, Yeşil Camii'de kılınan ikindi namazının ardından Kırkayak Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Filistin ve Türk bayraklarını sallayan kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar attı. Kırkayak Parkı'nda Kur'an-ı Kerim tiliavetinin ardından, platform sözcüsü Sait İslam,"Bu katliam siyonist devletin ilk saldırısı değildir. Gazze her yönden kuşatılarak dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür." ifadelerini kullandı. 

İslam, "Neredeyse her Ramazan ayında Gazze'ye saldırmayı alışkanlık haline getiren işgal devleti özellikle sabah namazında Gazze halkına saldırarak bebek, çocuk, yaşlı ve kadın demeden öldürerek korku salmak istemekte. Bu saldırılar sonucunda 300'ü aşkın kişi öldürülmüş, 2 bini aşkın çoğu çocuk ve kadın da yaralanmıştır." dedi. 

Katliama destek verenlere de eleştiriler yönelten İslam, "Bütün bu katliamlara karşılık ABD-AB başta olmak üzere, İngiltere ve Almanya, yapılanları görmeyerek işgal devletinin hak savunması olarak görmektedir. Catherine Ashton'un Hamas'ın İsrail'e yönelik roket saldırılarını kınaması ve işgalcilerin yaptıklarını güvenlik olarak görmesi, Merkel'in İsrail'in destekçisi olduklarını beyan etmesi, Batı'nın nasıl bir çifte standarda sahip olduğunu ve içlerinde sakladıkları barbarlıkları gün yüzüne çıkarmakta." şeklinde konuştu. 

"İSLAM ÜMMETİ OLARAK ARADAKİ ÇEKİŞMELERİ BİR YANA BIRAKMALIYIZ" 

İslam ümmeti olarak aradaki çekişmelerin bir yana bırakılması gerektiğini kaydeden İslam, "Terör devletine karşı ekonomik ve siyasal boykot uygulayarak mazlum Filistin halkına bütün gücümüzle destek olmalıyız. Terör devletinin döktüğü kanlarda boğulacağına ve Filistin halkının zafere ulaşacağına kesin olarak inanmaktayız." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Filistin için toplu bir şekilde dua edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler