FIFA’dan gezi parkı değerlendirmesi

FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olayları ilgili, "Futbol bize bu konuda bir rehber ve yardımcı olacaktır. Her şeyde olduğu gibi burada da barışı sağlayacaktır" dedi.  U20 Dünya Kupası öncesinde, Turnuva Direktörü Inaki

FIFA’dan gezi parkı değerlendirmesi
FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olayları ilgili, "Futbol bize bu konuda bir rehber ve yardımcı olacaktır. Her şeyde olduğu gibi burada da barışı sağlayacaktır" dedi. 
 
U20 Dünya Kupası öncesinde, Turnuva Direktörü Inaki Alvarez ve Medya İletişim Sorumlusu Woygang Resch’in de aralarında bulunduğu 5 teknik FIFA heyeti, 7 ayrı karşılaşmanın yapılacağı Atatürk Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu tarafından karşılanan misafir heyet, yetkililerle görüşerek bilgi aldı.
 
Yaşanan Taksim olayları protestolarının kendilerini tedirgin edip etmediği, karşılaşmaların iptal olup olmayacağının sorulması üzerine konuşan FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, kendisinin sadece futbol hakkında konuşabileceğini söyleyerek, "Futbol, her şey için pozitif bir etki oluşturuyor. Umarım bunun içinde yardımcı olur. Futbol, bize bu konuda bir rehber ve yardımcı olacaktır. Her şeyde olduğu gibi burada da barışı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
 
Önemli olan şeyin Bursa halkının stadyuma gelip maç izlemesi olduğunu dile getiren Alvarez, "Bursa halkının ne kadar istekli ve iyi bir taraf olduğunu ve Bursaspor’un da taraftar gücünü bildiğimizden dolayı, bunu bütün dünyaya göstermelerini bekliyoruz. Bu futbolun ruhudur" diye konuştu.
 
Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, basın mensuplarının Taksim olaylarıyla ilgili FIFA Turnuva Direktörü İnaki Alvarez’e yönelttiği soruyla ilgili olarak ise, Bursa’da demokratik olarak taleplerini ifade eden guruplara hiç bir müdahalenin yapılmadığını anlatarak, "Bundan sonra spor zamanı. Sporda da en güzel şeyleri beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler