Fidyeciler film gibi operasyonla yakalandı

Suriye uyruklu Türkmen iş adamının 16 yaşındaki oğlunu kaçırarak 1 milyon dolar fidye isteyen 3 kişilik şebeke, film gibi bir operasyonla yakalandı. Takas sırasında kıskıvrak yakalanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.Türkiye'de tekstil işiyle uğraşan Türkm

Fidyeciler film gibi operasyonla yakalandı

Suriye uyruklu Türkmen iş adamının 16 yaşındaki oğlunu kaçırarak 1 milyon dolar fidye isteyen 3 kişilik şebeke, film gibi bir operasyonla yakalandı. Takas sırasında kıskıvrak yakalanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Türkiye'de tekstil işiyle uğraşan Türkmen bir iş adamının oğlu Muhammed Jafar, geçtiğimiz 19 Eylül'de kimliği belirsiz 3 kişi tarafından kaçırıldı. Fatih Fevzipaşa'daki evine giderken otomobille önünü kesen ve kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından kaçırılan Jafar, daha sonra bilinmeyen bir adrese götürülerek zorla alıkonuldu. Jafar'ın ailesi ise bir süre sonra Şehremini Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Kayıp çocuğun bulunması için polis arama çalışması başlatırken, Jafar'ın cep telefonundan Gaziantep'te oturan ağabeyini arayan şüpheliler Jafar'ı kaçırdıklarını belirterek, aileden 1 milyon dolar fidye istedi. Jafar'ın ağabeyi kendisini arayan fidyecilerle pazarlık yaparak, istenen 1 milyon dolar yerine fidyeyi 500 bin dolara indirdi. Ağabey, daha sonra polisi arayarak durumu ihbar etti ve yardım istedi. Bunun üzerine devreye giren Gasp Büro Amirliği müzakere ekipleri; rehine çocuğun kurtarılması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Jafar'ın ikamet ettiği evin çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, yaşanan kaçırma olayına ait görüntülere ulaştı. Otomobilin kiralık olduğunu tespit eden ekipler, çalışmayı Rent a Car firması üzerinden sürdürerek şüphelilerin eşkallerini tek tek tespit etti.

REHİN TUTULAN ÇOCUK TAKAS SIRASINDA YAPILAN OPERASYONLA KURTARILDI

Tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Jafar'ın ağabeyi ile şüphelilerin fidye teslimi için kontrollü buluşmasını sağladı. Kadıköy Altıyol'a takas için gelen şüpheliler, bu sırada düzenlenen operasyonla yakalandılar. Ardından kurtarılan Jafar ise ailesine teslim edildi. Gözaltına alınan Yasin A. (36), Şener G. (41) ve Ergün B. (54), sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem