Fetullah Gülen, 1 numaralı şüpheli olarak aranıyor

Uşak merkezli olmak üzere, 5 il ve bazı yurt dışı noktalarda dün sabah saatlerinde eş zamanlı başlatılan "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 23'ü gözaltına alınırken, Fetullah Gülen'in 1

Fetullah Gülen, 1 numaralı şüpheli olarak aranıyor

Uşak merkezli olmak üzere, 5 il ve bazı yurt dışı noktalarda dün sabah saatlerinde eş zamanlı başlatılan "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 23'ü gözaltına alınırken, Fetullah Gülen'in 1 numaralı şüpheli olarak arandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapılanmaya yönelik "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında Uşak başta olmak üzere İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şuana kadar hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 23'ünün gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında, örgütün lideri Fetullah Gülen'in, elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı öğrenilirken, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak'ın ünlü iş adamlarının da aralarında olduğu 18 kişi hakkında yakalama kararı olduğu ve çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adıyla halktan topladıkları paraları, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla ABD, İsrail, Güney Afrika, ve Tunus gibi ülkelere çıkardıkları iddia ediliyor. Bahsi geçen paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 9 firmanın son 8 yıllık kayıtlarının operasyon kapsamında geçmişe dönük incelendiği öğrenildi. Operasyonlarda el konulan çok sayıdaki doküman ve dijital verinin incelenmesi için Uşak Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturuldu.

Ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan 18 kişinin yurt dışına gidebilme ihtimaline karşılık Türkiye genelindeki hava limanlarında özel ekiplerin görevlendirildiği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem