FETÖ’nün bir kirli oyunu daha ortaya çıktı

'Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2008 yılından bu yana, lobi faaliyetleri çerçevesinde Amerikan Kongre üyeleri ve resmi görevliler için, Amerikan yasalarını da ihlal ederek gizlice 200'den fazla Türkiye gezisi düzenlediği ve milyonlarca dolarlık masra

FETÖ’nün bir kirli oyunu daha ortaya çıktı

'Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2008 yılından bu yana, lobi faaliyetleri çerçevesinde Amerikan Kongre üyeleri ve resmi görevliler için, Amerikan yasalarını da ihlal ederek gizlice 200'den fazla Türkiye gezisi düzenlediği ve milyonlarca dolarlık masrafları da üstlendiği ortaya çıktı.

Amerikan USA TODAY Gazetesi'nin ortaya çıkardığı skandal haberde, Amerikan Kongresi tüzüğüne ve Amerikan yasalarına göre suç teşkil eden "beleş" gezilerde FETÖ'nün "Türkiye aleyhine kulis yapmak ve Amerikan Kongre üyelerine şirin görünmek" için bu yola başvurduğu belirlendi. Kongre üyelerine ve resmi görevlilere "Kar amacı gütmeyen hayır kurumu" olduklarını belirterek form doldurtan FETÖ'nün toplamda 800 bin doları aşan gezi masraflarını karşıladığı belirlendi. Bu rakama Türkiye'de yapılan masraflar da eklenince toplam harcamanın en az 2 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler