Fenerbahçe otobüsü mü kurşunlandı Trabzon mu?

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, 15-22 Nisan turizm haftası nedeniyle yaptığı açıklama, “Fenerbahçe otobüsüne sıkılan kurşunları konuşurken şehir turizmine sıktığımız kurşunları gözardı ediyoruz” dedi.Yeni turi

Fenerbahçe otobüsü mü kurşunlandı Trabzon mu?

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, 15-22 Nisan turizm haftası nedeniyle yaptığı açıklama, “Fenerbahçe otobüsüne sıkılan kurşunları konuşurken şehir turizmine sıktığımız kurşunları gözardı ediyoruz” dedi.

Yeni turizm sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunan Çavga, Trabzon turizminin giderek ivme kazandığını ancak son aylarda yaşanan olayların turizmi baltaladığına dikkat çekti. TİSAD'ın Trabzon için amaçlarını açıklayan Çavga, "TİSAD Trabzon turizmi ve turizmcileri için kurulmuş bir dernektir. İsminden de anlaşılacağı üzere turizm sektöründe faaliyet gösteren, otel işletmecisinden restoran işletmecisine, seyahat acentesindan, hediyelik eşya satıcısına, rehberinden, oto kiralamacısına kadar sektörün bütün bileşenlerinin menfaatlerini savunmak derneğimiz amaçları arasındadır. İşletmecilerin yanı sıra şehrimizin turizm bilincini artırmak şehirdeki turizm ile ilgili resmi kurum ve kuruluşların sektör ile ilgili faaliyetlerini takip etmek de derneğimizin amaçlarındandır. Biz dernek olarak bu amaçları hedefler iken maalesef ki turizmin emekleme evresinde olduğu şehrimizde son zamanlarda sektörü baltalayacak hadiseler vuku bulmaktadır" dedi.

AKYAZI'DAKİ BİNANIN İSTİNAT DUVARININ YIKILMASI

"Akyazı da bir evin istinat duvarının yıkılmasını olağanüstü bir doğa hareketi olarak manşet yaptık ama o yolun haftalarca açılamamasına sessiz kaldık" şeklinde sözlerini sürdüren Çavga, "Akyazı'da bir evin istinat duvarı yıkılıyor. Sonra yıkıntılar karayolunu kapatıyor. Ve bu kapanan yolu haftalardır açamıyoruz. İşin en vahim bölümü biz bu olayı olağanüstü bir doğa faciasıymış gibi günlerce basında sergiliyoruz. Kapanan yola düzgün müdahale edilemiyor kaos ortamı oluşturuluyor. Trabzon ile Akçaabat arasındaki irtibatı koparıyoruz. Hatta dolgu sahası olmasa Trabzon'un dünya ile bağlantısının 2. gün olmayacağı düşüncesini akıllara getiriyoruz. Bizim gibi turizm de büyük hedefler koymuş ancak emekleme evresinde olan bir şehir için yapılmaması gereken bütün hareketleri yapıyoruz" diye konuştu.

FENERBAHÇE OTOBÜSÜ MÜ KURŞUNLANDI TRABZON MU?

Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanma olayına da değinen Çavga, "Olayın gerçekleştiği ilk gece bütün ulusal medya olayı bir spor olayı olarak göstermiş ve suçu Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında şikeden dolayı oluşan gerilime bağlamıştı. Ama bu durumda zarar gören ne Fenerbahçe'ydi ne de bu terör olayını gerçekleştirenler. Her zaman ki gibi bu olaydan yine zarar gören; Trabzon, Trabzonspor ve Trabzon turizmi oldu. Trabzonspor - Fenerbahçe arasındaki bu hadisenin 2011 yılından beri çözüme kavuşmasına engel olanları, bu konu ile ilgili resmi iradelerini kullanmayan siyasi ve bürokratları bu konu ile ilgili tahrik dolu açıklamalar yapan kulüp başkanlarını böyle bir terör olayına ortam hazırladıkları için Trabzon ve Trabzon turizmi adına kınıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler