Felçli Atletin Yıkıldığı An

Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin rekor tazminat kararının Danıştay tarafından sporcunun milli olmadığı gerekçesiyle bozulması, maddi sıkıntılar içindeki felçli genç ile ailesini de perişan etti.Edinilen bilgiye göre, 6 yıl önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün M

Felçli Atletin Yıkıldığı An

Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin rekor tazminat kararının Danıştay tarafından sporcunun milli olmadığı gerekçesiyle bozulması, maddi sıkıntılar içindeki felçli genç ile ailesini de perişan etti.

Edinilen bilgiye göre, 6 yıl önce Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün Mahmut Atalay Jimnastik Salonu'nda yeni başarılara imza atmak için antrenman yapan lisanslı artistik jimnastikçi Mustafa Uyar, trambolinden atlarken, yere düşerek felç oldu. Ülke ve il genelinde dereceleri olan başarılı öğrencinin hayatı da bundan sonra kabusa dönüştü. Önce çok sevdiği spora, ardından da başarılı olduğu eğitim ve öğretim hayatına son vermek zorunda kalan genç sporcu, tekerlekli sandalyeye mahkum olunca, hayatı da zehir oldu.

Maddi durumu iyi olmayan Mehmet ve Elif Uyar çifti, adli yardım alarak çocukları için hukuk mücadelesi başlattı. Antrenörsüz antrenman yapmak yasak olmasına rağmen, çocuğun tek başına salona girişine izin verilerek, "idarenin denetim ve gözetim görevini yerine getirmediğini" öne süren davacılar, kaza esnasında söz konusu antrenörün il dışında görevli olduğunu iddia etti.

Bu gerekçeyle 2. İdare Mahkemesi'ne açılan toplam 195 bin YTL'lik maddi manevi tazminat talebi yerinde bulundu. Varını yoğunu çocuklarının tedavisine harcayan ve maddi imkansızlıklar içindeki aile, yasal faizleriyle 250 bin YTL'yi geçen tazminata sevinemeden Danıştay'dan gelen bozma kararıyla yıkıldı. Danıştay 10. Dairesi, çocuğun milli sporcu olmaması ve kendisine idarece tahsis edilmiş bir antrenörün bulunmaması sebebiyle rekor tazminat kararının bozulmasına karar verdi.

Sevinçleri hüzne dönüşen aile, Danıştay'a tekrar müracaat ederek kararın düzeltilmesini istedi. Danıştay, davacıların bu talebini reddetti. Bu arada Danıştay'ın bozma ilamına uyarak yeniden yargılama yapan 2. İdare Mahkemesi verdiği eski kararı bozdu. Bunun üzerine davacılar kararın düzeltilmesi için Danıştay'a yeniden müracat etti. Danıştay'dan gelecek cevabın beklendiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem