Fehman Hüseyin ağır yaralı!

PKK'nın pek çok kanlı eyleminin emrini veren Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in hava saldırısında yaralandığı telsiz konuşmalarına takıldı.PKK'nın, son dönemdeki kanlı eylemlerinin talimatını veren "Bahoz Erdal" kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'in hava oper

Fehman Hüseyin ağır yaralı!

PKK'nın pek çok kanlı eyleminin emrini veren Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in hava saldırısında yaralandığı telsiz konuşmalarına takıldı.

PKK'nın, son dönemdeki kanlı eylemlerinin talimatını veren "Bahoz Erdal" kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'in hava operasyonlarında yaralandığı iddia edildi. Fehman Hüseyin'in, Piran Vadisi'nde bir mağaraya saklandığı, yakın koruması ve sevgilisi "Şirvan" kod adlı terörist tarafından tedavi edildiği öne sürüldü.

Bu iddiaları, 'Rojhat' kodunu kullanan Fehman Hüseyin'in yaklaşık 2 haftadır telsiz konuşmalarına katılmaması da güçlendirdi.

KONUŞMAYIN TEHDİDİ

Ayrıca, örgütün Kandil'deki ana telsiz istasyonu "Roj"dan bütün örgüt üyelerine, "Rojhat'a çağrı yapmayın' talimatı verildi. Fehman Hüseyin hakkında görüşenler tehdit edildi. Bahoz Erdal ile ilgili örgüt içi görüşmeler ise telsiz dinlemelerine takıldı.

İŞTE O TELSİZ GÖRÜŞMELERİ:

Havin: Zerzan!
Zerzan: Dinliyorum heval.
Havin: Şirvan kısa kanal mesajı geçmiş Roj'a.
Reber: Doğrudur. Rojhat bombardımanda yaralanmış.
Havin: Munzur sen duymadın mı?
Munzur: Rojhat yaralıdır heval. Çevrime çıkmadan durmazdı o.
Roj: Her saha kendi bağlısına iletsin. Bir süre Rojhat'a çağrı yapılmayacak.
Roj: Rojhat çevrimdışıdır. Rojhat'a iletilecek mesajları Roj'a aktaracaksınız.
Roj: Kendi aralarında konuşup Rojhat'ın konumunu sorgulayan sahalar, Roj tarafından not edilecektir.

KARAYILAN VE BAHOZ İÇİN ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Hakkâri Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyon kapsamında Özel Kuvvet-ler'e (Bordo Bereliler) mensup 17 kişilik tim, Irak'ın kuzeyine girdi.

Bölgeye intikal eden özel eğitimli ekibin hedefinde, terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan ile Zap kampında olduğu düşünülen Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ve Sabri Ok var. Bordo Bereliler'in, bu isimlerden en az birini Türkiye'ye getirme yönünde karar aldığı aktarılıyor.

Terör, son olarak Bingöl'de sivil vatandaşları hedef aldı. Saldırıda çocuklarına siper olan Nesibe Belgin ve Mehmet Cibik isimli vatandaşlar hayatını kaybetti. Çukurca saldırısının ardından Bingöl'deki canlı bomba saldırısının emrini de Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiğinin tespit edilmesi hem Özel Harekat polislerini hem de Özel Kuvvetler Komutanlığı ekiplerini harekete geçirdi. Bu kapsamda Çukurca saldırısı sonrasında bölgeye intikal eden özel eğitimli ekip, örgütün lider kadrolarına yönelik operasyon başlattı. Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, harekat Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ve Sabri Ok gibi isimleri hedefliyor. Son operasyonun ardından Irak'ın kuzeyine giriş yapan ekipte biri subay olmak üzere 17 kişinin olduğu dile getiriliyor. Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere kuvvet komutanlarının son operasyonu yerinde yönetmesinin hem özel kuvvetlere hem de diğer askerlere büyük bir moral verdiğinin altını çiziyor.

PKK'DA BÖLÜNMELER VAR

Öte yandan, son operasyonun ardından örgüt içinde de birtakım bölünmelerin yaşandığını aktaran kaynaklar, telsiz dinlemelerinde bunun açıkça ortaya çıktığını belirtiyor. Örgütün aralık ortalarına kadar eylemlerine devam edeceği yönünde bilgilerin geldiği ifade edilirken en fazla talimatın 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'den geldiğine dikkat çekiliyor.

Bundan dolayı da örgüt içinde Erdal'a karşı son dönemde tepkilerin arttığı ileri sürülüyor. Hüseyin'in Irak'ın kuzeyindeki Zap kampında bulunduğu tahmin ediliyor. İstihbarat birimleri, Bahoz Erdal'ın yer değiştirme olasılıklarını da mercek altına aldı. Özel Kuvvetler'e bağlı eğitimli askerler, Irak'ın kuzeyinde örgüt liderlerini yakından takibe alırken, diğer birliklerin de belli periyotlarla kırsal bölgelerde operasyonları sürdürdüğü belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem