Feci kaza: 7 ölü,28 yaralı

Kaza, Afyonkarahisar-Konya karayolunun 15. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sürücüleri belirlenemeyen, İzmir-Mardin seferini yapan 27 TC 682 plakalı bir yolcu otobüsü ile 06 VTV 42 plakalı bir midibüs çarpıştı. Bu kazaya şahit olan Akşeh

Feci kaza: 7 ölü,28 yaralı

Kaza, Afyonkarahisar-Konya karayolunun 15. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sürücüleri belirlenemeyen, İzmir-Mardin seferini yapan 27 TC 682 plakalı bir yolcu otobüsü ile 06 VTV 42 plakalı bir midibüs çarpıştı. Bu kazaya şahit olan Akşehir-Afyonkarahisar seferini yapan yolcu otobüsünde bulunanlar, yaralananlara yardım etmek üzere durdu. Bu esnada sürücüsünün ismi alınamayan, Çobanlar Belediyesi'ne ait 03 Y 8805 plakalı yolcu otobüsü, yardım etmek için yola inen vatandaşlara çarptı.

Belediye otobüsü, kaza nedeniyle yol kenarında bekleyen, 03 ET 778 plakalı kamyona çarparak durabildi. İlk kazada 06 VTV 42 plakalı midibüs içerisinde bulunan Baki Yılmaz (45) ile Mişa Aybakır (22); ikinci kazada ise Adem Aslantaş (33), Cuma Ali Güç (29), Yılmaz Adıgüzel (59), Özkan Metdar (29) ile Ağrı nüfusuna kayıtlı Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde vatani görevini yapan İbrahim Aydın (21) hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden jandarma er İbrahim Aydın'ın Afyonkarahisar'a tedavi için geldiği, dönüşte de kazada yaralananlara yardım etmek için araçtan indiği öğrenildi.

Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, daha sonra İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılarla tek tek konuşan Balkanlıoğlu, ziyaretlerin sonunda yaptığı açıklamada, kazada ölenlerin çoğunun yardım etmek amacıyla yolda bulunan vatandaşlar olduğunu belirtti.

Kazanın bölünmüş yol üzerinde hatalı sollama nedeniyle meydana geldiğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"İlk belirleme göre iki kişi ölüyor. Birkaç tane de yaralı var. Hemen karşıda benzin istasyonu var, oradan yardıma koşan, duran arabalardan inip 'yardım edelim diyenler' yol üzerinde iken bunlara da Çobanlar Belediyesi'ne ait yolcu otobüsü çarpıyor. Şu anda ilk belirleme göre 28 yaralı, 7 ölü var. Ölenlerden bir tanesi de Konya-Akşehir otobüsünden inip yaralılara yardım etmek isteyen ve burada vatani görevini yapan bir jandarma eridir.

Benim vatandaşlara tavsiyem, bir kaza gördüğü zaman merak amacıyla yolda durmamaları, güvenlik önlemleri alınmadan hemen yola fırlamamalarıdır. Olayda 2 ölü varken; ölü sayısı 7, yaralı sayımız ise 28 oldu. Ben ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Olay mahallinde de gördüm. Kaza yapılacak bir yer de değil aslında. Hatalı sollamanın nelere mal olduğu da görülüyor."

Öte yandan, yolcu otobüsünde bulunan ve kazayı yara almadan atlatan vatandaşlar, polis nezaretinde bir başka otobüsle gidecekleri yere gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem