Faturalarda yeni dönem!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, telefon ve internet faturalarının daha şeffaf olmasına yönelik düzenleme yaptıklarını belirterek, "Artık yeni faturalar daha şeffaf olacak, hatta renk körü olan vatandaşlarımız da yeni faturaları rah

Faturalarda yeni dönem!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, telefon ve internet faturalarının daha şeffaf olmasına yönelik düzenleme yaptıklarını belirterek, "Artık yeni faturalar daha şeffaf olacak, hatta renk körü olan vatandaşlarımız da yeni faturaları rahatça okuyabilecek" dedi.

Bakanı Elvan, yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), haberleşme sektöründeki faturalara ilişkin yeni düzenleme yaptığını belirtti. Düzenleme ile faturaların daha şeffaf ve daha anlaşılır hale getirileceğini vurgulayan Elvan, "Bir anlamda faturalara çeki düzen gelecek. Böylece vatandaşlarımızın fatura mağduriyeti de azalacak" diye konuştu.

RENK KÖRLERİ RAHATLIKLA OKUYABİLECEK

Faturaların hazırlanmasında dikkate alınması gereken temel ilkelerin belirlendiğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Öncelikle faturaların basit bir şekilde düzenlenmesi, sade ve okunabilir olması gerekiyor. Özellikle tarife veya ücretlerin herhangi bir tereddüde yol açmayacak açıklıkta faturalarda yer alması şart. Ücretlerin aboneler tarafından doğrulanabilmesi için faturada tam ve yeterli bilgiye yer verilecek. Ayrıca, faturalar renk körlüğü olanların da okuyabileceği şekilde hazırlanacak. Bunun için açık renkli veya beyaz kağıt üstüne koyu renkli yazılar kullanılacak.

Abonelerin yararlandığı temel tarifenin adı ve tarife içinde yer alan ücretlere ilişkin bilgilerin yanısıra; tarife, kampanya, abonelik paketine ilişkin ücret kalemleri faturalarda yer alacak.Tarife kapsamında sağlanan indirim veya iade var ise bu tutarın da belirtilmesi zorunlu olacak. Ayrıca, aboneler tarafından taahhüt verildiği durumlarda taahhüdün kaçıncı ayında olduğu ve bitiş tarihi faturada açık şekilde yazılacak."

Bakan Elvan, ayrıntılı faturalarda toplam arama sayısı ve toplam konuşma süresinin, aranan her numara ve numaranın ait olduğu işletmecinin de adının mutlaka görüleceğini belirterek, "Bunun yanı sıra toplam kullanıma ilişkin özet bilgiler, faturalarda tablo veya grafik şeklinde yer alacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler