Fatura Gazetecilere Kesildi

Başta Atatürk Havalimanı olmak üzere Türkiye'deki bütün hava meydanlarında gazetecilerin aprona girişine yasak getirildi.Basın mensupları bundan böyle Havalimanı Mülki İdare Amiri'nin yazılı izni olmadan aprona çıkamayacak. Giriş dilekçesi onaylananlar is

Fatura Gazetecilere Kesildi

Başta Atatürk Havalimanı olmak üzere Türkiye'deki bütün hava meydanlarında gazetecilerin aprona girişine yasak getirildi.

Basın mensupları bundan böyle Havalimanı Mülki İdare Amiri'nin yazılı izni olmadan aprona çıkamayacak. Giriş dilekçesi onaylananlar ise apronda polis kontrolünde dolaşacak, sakınca görüldüğü hallerde görüntü ve fotoğraf çekilmesi engellenecek.

Kararın alınmasında, apronda deve kesilmesi, şehit binbaşının tabutu ile eşyalarının aynı kamyonette taşınması, apronda kaybolan altınlar, apronda dolaşan başıboş köpekler ile uçakların pistten çıkması ve kaçırılması gibi haberlerin etkili olduğu iddia edildi.

İstanbul Havalimanı Muhabirleri Derneği yönetimi, Türkiye'nin iyi şartlara kavuşması ve halkın bilinçlenmesi yönünde gayret gösteren gazetecilere, yanlışları görmemeleri için yasak getirilmesini kınadı. Yönetim, tüm medya mensuplarına da uygulanan sansürlere karşı duyarlı olma çağrısı yaptı.
Türkiye'de en çok basın mensubu Atatürk Havalimanı'nda görev yapıyor. Ulusal gazete ve ajanslardan 30 gazeteci, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen çok sayıda habere imza attı. Gazeteciler, daha önce de engel ve yasaklarla karşılaştıklarını belirtti.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem