Faruk Özak: ''Şampiyon Trabzonspor''

Eski Gençlik ve Spor BakanıFaruk Özak, 2010-2011 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu savunarak, “Bunu biz biliyoruz, söylüyoruz. UEFA’da bu şampiyonluğu tescil etti” dedi.Bir dizi ziyaretler için Kırklareli’ne gelen eski Trabzonspor Başkanı Faruk

Faruk Özak: ''Şampiyon Trabzonspor''

Eski Gençlik ve Spor BakanıFaruk Özak, 2010-2011 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu savunarak, “Bunu biz biliyoruz, söylüyoruz. UEFA’da bu şampiyonluğu tescil etti” dedi.

Bir dizi ziyaretler için Kırklareli’ne gelen eski Trabzonspor Başkanı Faruk Özak, gazetecilere yaptığı açıklamasında 2010-2011 yılının şampiyonunun Trabzonspor olduğunu, bu şampiyonluğu UEFA’nın Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne çağırmasıyla tescil ettiklerini ve kupanın Fenarbahçe’den alınıp Trabzonspor’a verilmesi gerektiğini söyledi.

“ADALETİN TESİS ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

90 yıldır Türkiye’de şike ve teşvik olaylarına ceza olmadığını vurgulayan Özak, “Adli ceza bizim hükümetimiz ve benim bakanlığım döneminde çıktı. Bunu biz herhangi bir kulüp için yapmadık, şikeyi önlemek için yaptık. Ortaya çıkan tabloda UEFA Trabzonspor’u UEFA Şampiyonlar Ligi’ne çağırdı ve Fenerbahçe’yi yasakladı. Trabzonspor adli olarak bu konuda ortaya çıkan tablodan sonra idari bir karar bekledi. Maalesef Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), cesaretle bu adımı atmadı. Artık bu hakkın alınmasını Avrupa’dan bekleyeceğiz. Umudumuz ve ümidimiz şu anda UEFA’dan ve CAS’tan bir beklentimiz var. Bu şehir çok geriyor, zaman zaman da aşırılıklar oluyor. Adaletin tesis etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SPORDA ŞİDDET YASASINDA GECİKEN UYGULAMALAR VAR”

Sporda şiddet yasasında geciken uygulamaların olduğunu öne süren Özak, “Sporda şiddet yasası bizden evvel çıkmıştı, biz onu 6222 olarak iyileştirdik. 2 buçuk yıldır geciken bir uygulama var. Kamera sistemi gecikti. Çok acil ve çabuk bir şekilde kamera sistemi tüm statlara uygulanmalı ve mecbur tutulmalı. Elektronik bilete geçilmeli. Kim nerede oturuyor bunu herkes bilmeli ve statlarda gözetim odaları olmalı. Hemen hukuksal bir problem çıkaran kişi anında savcıya gönderilmeli ve ağır cezalar uygulanmalı. Cezalar var fakat uygulama konusunda eksiklikler var. Yalnız yasalarla bu işi çözemezsiniz bu bir eğitim meselesi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem