"Faizlerin indirilmesi ile..."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır” dedi.Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, ekonomi ve faizlerin dü

"Faizlerin indirilmesi ile..."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, ekonomi ve faizlerin düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını olumlu karşıladıklarını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlar olarak faizlerin düşürülme yönündeki açıklamaları olumlu karşılıyoruz. Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır. Ekonomik anlamda belirsizlikler ortadan kalkacaktır Çünkü faizlerin düşürülmesi ile üretim ve istihdam aratacak. Uluslararası piyasalarda ülkemizin ekonomik anlamda istikrarı çıkacağı için yabancı sermaye girişi artacaktır. Türkiye eskisi gibi yeniden istikrarlı günlerine geri dönecektir. Zaman kaybedilmeden faizlerin düşürülmesi yönünde atılacak adımları şimdiden olumlu karşılıyoruz” dedi.

Türkiye’nin 2014’de yüzde 4-5 büyüyebileceğini de ifade eden Palandöken, “Böyle bir potansiyeli var. Ancak bunun önündeki en büyük engel şu anki faiz oranlarıdır. Bu faiz oranları ile büyüyebileceğini hiç sanmıyorum. Zaman kaybedilmeden Merkez Bankası’nın faizlerin düşürülmesi çalışmalarını hızlandırmalıdır. Faizlerin düşürülmesi ile istikrar sürecektir. Çünkü artık seçimler bitti ve ekonomik istikrarın devam edeceği beklentisi oluştu. Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurumunu toplayarak faizi düşürebileceği görülmektedir” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem