'Faili meçhuller devletin işi'

Diyarbakır'ın İçkale Mevkisi'nde, 23 kişiye ait kafatası ve kemiklerin bulunuduğu bölgede inceleme yapan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, faili meçhullerin Kürt halkını sindirmeyi amaçlayan plan çerçevesinde ve hiyerarşik b

'Faili meçhuller devletin işi'

Diyarbakır'ın İçkale Mevkisi'nde, 23 kişiye ait kafatası ve kemiklerin bulunuduğu bölgede inceleme yapan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel, faili meçhullerin Kürt halkını sindirmeyi amaçlayan plan çerçevesinde ve hiyerarşik bir düzende hayata geçirildiğini ileri sürdü.

Bozyel, "Bu hiyerarşik düzen, devletin derini ya da hukuk dışına taşmış olanı değildi. Bütün kurum ve kurullarıyla devletin ta kendisiydi" dedi.

HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, Diyarbakır'ın Saraykapı Semti'daki İçkale Mevkisi'nde bulunan 23 kişiye ait kafatası ve kemiklerle ilgili basın açıklaması yaptı. Faili meçhul cinayetlerin Kürt halkının bedeninde açılmış bir yara olduğunu söyleyen Bozyel, JİTEM’in bulunduğu İçkale'nin Kürtlerin ölüm kavşağı, zebanilerin ise ölüme doymadığı bir yer olduğunu ileri sürdü.

'JİTEM TEK BAŞINA İŞLEYEMEZ'
Zengin bir tarih ve farklı uygarlıklara beşiklik etmiş bu coğrafyanın haritasının, artık barındırdığı toplu mezarlarla anılır hale geldiğini belirten Bayram Bozyel, şöyle konuştu:

"Şimdi bir kez daha, sayıları 10 binleri bulan faili meçhul cinayetlerin ve kayıpların gerçek faillerinin kim olduğunu sormak istiyoruz. Kamuoyuna yansıdığı gibi bu cinayetleri gerçekleştiren tek başına JİTEM denen bir katiller güruhumudur? JİTEM’in bunca cinayet ve vahşeti Diyarbakır 7’inci Kolordu'dan, 2’nci Ordu'nun komuta kademesinden, Genelkurmay Başkanlığı'ndan habersiz işleyebildiği söylenebilir mi? Kürt halkına kan kusturan uygulamaların, bir rutine dönüşen cinayetlerin MGK’nin bilgisi dışında, dönemin siyasi iktidarına rağmen gerçekleştirildiği iddia edilebilir mi? Oysa hafızasını yitirmeyen vicdan sahibi insanlar bütün çıplaklığıyla gerçeğin farkındadır. Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar bin operasyona imza attığını söylemedi mi? Dönemin Başbakanı Tansu Çiller infaz edilecek Kürt isimlerini içeren listelerle ortalıkta dolaşmadı mı? Dönemin Milli Güvenlik Kurulu yeni bir Kürt kırımı konseptinin hayata geçirilmesi için oturup kararlar almadı mı?"

'HİYERARŞİK DÜZEN İÇİNDE'
Geçen yüzyılın son çeyreğinde Kürt halkını sindirmeyi amaçlayan bir planın hiyerarşik bir düzen içinde hayata geçirildiğini ileri süren Bayram Bozyel, şunları söyledi:

"Bu hiyerarşik düzen devletin derini ya da hukuk dışına taşmış olanı değildi. Bütün kurum ve kurullarıyla devletin ta kendisiydi. Önce sağlıklarından nicedir umut kesilmiş bütün kayıplarımızın mezarlarını istiyoruz. Onlarla insani bir bağımız olsun diye. Bırakın kendi mezhebimize göre yaslarını tutalım. Hunharca infaz edilen kurbanların katilleri yargılansın ve hesap sorulsun istiyoruz. Belki o zaman barış kapımızı çalma yüzünü bulabilir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem