Facebook’ta ’gerçek isim’ zorunluluğu kalkıyor

1 milyara aşkın aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler sosyal medya ağı olan Facebook, "gerçek isimler" politikasında değişikliğe gitti.BuzzFeed'in haberine göre, yasal isim konusunda katı kurallara sahip olan Facebook, gerçek ismi dışında bir isim kull

Facebook’ta ’gerçek isim’ zorunluluğu kalkıyor

1 milyara aşkın aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler sosyal medya ağı olan Facebook, "gerçek isimler" politikasında değişikliğe gitti.

BuzzFeed'in haberine göre, yasal isim konusunda katı kurallara sahip olan Facebook, gerçek ismi dışında bir isim kullanmak isteyen Facebook kullanıcılarının bunu belgelemek için ek ayrıntılar sunmasını isteyecek. Karar, Facebook büyümeden sorumlu başkan yardımcısı Alex Schultzt arafından Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve Electronic Frontier Foundation (EFF) gibi sivil toplum örgütlerine bir mektupla bildirildi.

STK'lar, aile içi şiddet mağdurları bazı kesimlerinin tacizlere karşı yasal kimlik bilgilerini değiştirme ihtiyacı duyabildiklerini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem