Facebook CEO'su Zuckerberg Hayırsever Çıktı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg karısı Priscilla Chan ile birlikte Amerika'ya kaçak yollarla giriş yapmış göçmenlerin üniversitelerde okumalarına olanak veren bir burs programına 5 milyon dolarlık bağışta bulundular. Facebook'ta yayınlanan bir yazıda Zuck

Facebook CEO'su Zuckerberg Hayırsever Çıktı
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg karısı Priscilla Chan ile birlikte Amerika'ya kaçak yollarla giriş yapmış göçmenlerin üniversitelerde okumalarına olanak veren bir burs programına 5 milyon dolarlık bağışta bulundular.
 
Facebook'ta yayınlanan bir yazıda Zuckerberg bu bağış için "bir yatırım" tabirini kullandı. Bu yatırım da San Francisco bölgesinde yaşayan yaklaşık 400 kayıt dışı göçmen öğrencinin önümüzdeki 5 yıl boyunca bursluluk kazanmalarına olanak sağlamak amacıyla kullanılacak.
 
Amerika'nın da bir göçmen ülke olarak kurulduğunu belirten Zuckerberg şunları söyledi: "Her ülkeden akıllı ve çalışkan genç bireyleri kabul etmek, ve toplumumuzdaki her bireyin tam potansiyeline ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Yeni fırsatlara ulaşmak için yükselecek daha fazla genç göçmene yardım edersek ülkemiz daha da gelişecektir."
 
Zuckerberg ayrıca 2013 yılında Başkan Barack Obama'ya göçmenlerin vize konusunda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı Ar&Ge birimlerinde istihdam konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan bir mektup göndermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler