F-16'nın yerine yerli savaş uçağı

Yıl sonuna kadar tasarım ortaya çıkacakSavunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Hava Harp Akademisi tarafından Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Konferansı'nın (ICAP'13) açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye için bi

F-16'nın yerine yerli savaş uçağı

Yıl sonuna kadar tasarım ortaya çıkacak
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Hava Harp Akademisi tarafından Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Konferansı'nın (ICAP'13) açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye için bir savaş jeti üzerinde çalışmalarımız var" dedi.

Bayar, "Bu proje, F-16'nın yerini almayı amaçlıyor. Bu bir geliştirme programı olacak ve önümüzdeki 10-20 yıl içinde operasyonel kullanıma kazandırmayı hedefliyoruz. Şu anda bununla ilgili konsept çalışmaları üzerinde çalışıyoruz. Bu konseptin tasarımı yıl sonuna doğru tamamlanacak'' diye konuştu.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayar, "Milli uçakla ilgili son gelişmeler nedir?'' sorusu üzerine, şu bilgileri verdi:

''Bu proje geçen sene başladı. İki senelik fazda Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile ön kavramsal tasarımını yapacağız.Şu anda bir tasarım olgunlaşmaya başladı.

Sene sonuna kadar kavramsal tasarımı tamamlayıp, Hava Savunma İcra Komitesi'ne proje teklif etmeyi hedefledik. Bu, uçağın geliştirilmesi için bir teklif olacak. Hedefimiz, 10 yıl sonra, Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk uçuşunu yapacak ve sonrasında da kullanıma alınacak bir uçak. Yıl sonuna kadar bir tasarım ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler