'Ezan Türkçe olsun istiyorlar'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizi yıkarak ülke karışsın, vesayetler geri gelsin istiyorlar. Birilerinin başımıza sopa vurmasını istiyorlar" dedi.Başbakan Yardımcısı Arınç, Erciş ilçesinde bir süre önce hayatını kaybeden AK Parti Van Milletvekili Fat

'Ezan Türkçe olsun istiyorlar'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizi yıkarak ülke karışsın, vesayetler geri gelsin istiyorlar. Birilerinin başımıza sopa vurmasını istiyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Erciş ilçesinde bir süre önce hayatını kaybeden AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci'nin akrabası Mahmut Çiftci'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığınca düzenlenen mitinge katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Erciş halkının her zaman AK Parti'ye destek olduğunu ve partilerineTürkiye ortalamasının üzerinde oy verdiğini anımsattı.

Çaldıran ve Muradiye'de mitinglerinde binlerce kişinin kendilerine sevgi gösterisinde bulunduğunu fakat Erciş'te daha kalabalık bir kitleyle karşılandığını anlatan Arınç, "Abdulahat Arvas belediye başkan adayımız oldu. Kendisini seviyoruz, beğeniyoruz. İnançlı bir kardeşimiz. İnşallah Erciş'i daha ileriye taşıyacak. İlk zafer müjdesini ben Erciş'ten bekliyorum" diye konuştu.

Arınç, 2011 yılında Van'da acı bir deprem yaşandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Deprem konusu

"Üzüldük ama Rabbimin mukadderatına karşı gelinmez. Hamdolsun hükümet olarak elimizden geleni yaptık. 29 bin konut inşa ettik. Eğer geçmişteki gibi zayıf hükümetler olsaydı, bir milyon dolar için kapı kapı dolaşarak dilencilik yapan hükümetler olsaydı, biz kardeşlerimizin acısını dindiremezdik. İlk deprem acısını 1999'da yaşadık. Bir yerde deprem olmuş hepimiz meraklandık. Yıkılan yer var mı ölen var mı? Bir gün geçti, iki gün geçti haber yok. Üçüncü gün Ecevit, 'Gölcük'te deprem oldu' dedi. Telefonlar kesilmiş, ulaşım yoktu. Ne mutlu sizlere, bir pazar günüydü, öğleden sonra deprem oldu. Allah'ın izniyle, Başbakanımız depremden 3 saat sonra buradaydı. Başbakan geldi sizleri kucakladı."

Belediye başkanlığı seçimlerinde adaletli, hizmetten yana, ayrımcılık yapmayan bir başkan adayına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Arınç, milletin kendilerine yüzde 50 oy vererek hizmet beklediğini, bu desteği karşılıksız bırakmayıp yol, hastane yapacaklarını, iş imkanlarını artıracaklarını ve çok güzel hizmetlere imza atacaklarını dile getirdi.

Arınç, hükümeti yıkmak, diz çöktürmek isteyenler olduğuna ve küçücük partilerin, küçücük insanların, Başbakanı yıkmaya çalıştığına dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:


'Ezan Türkçe olsun istiyorlar'

"Bugün bu alanda 5 bin Ercişli toplanmışsa bu iftiralar 5 para etmiyor demektir. Hükümetimiz seçimlerden güçlenerek çıkacak. Güçlü çıkalım ki çalışanlarımızın ekmeği önlerinden eksilmesin, yatırımlar artsın. Hükümet giderse kim gelecek Allah aşkına. CHP mi, MHP mi, BDP mi gelecek? Bizi yıkarak ülke karışsın, vesayetler geri gelsin istiyorlar. Birilerinin başımıza sopa vurmasını istiyorlar. 'Kadın milletvekilleri meclise girdi' diye çıldırıyorlar. Tek parti iktidarı gibi olsun, ezan Türkçe olsun istiyorlar. Hiçbirinde başarılı olamayacaklar. Allah'ın izniyle, Allah'ın yaktığı ışığı hiçbir nefes üfleyerek söndüremez. Bizi korkutamazlar. Cesaretimizle izzet kazandık. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, Allah'tan korkuyoruz ki onun yanlış gösterdiklerini işlemeyelim."

Konuşmasının ardından Manisa'dan getirdiği mesir macunlarını miting alanındaki vatandaşlara dağıtan Arınç, Van'dan uçakla Ankara'ya gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem