EYOF'un Trabzon'a katkısı ne?

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) ev sahibi Trabzon'un ekonomisine olumlu katkısı bulunduğunu belirterek “EYOF Trabzon'un ekonomisine olumlu katkıda bulunmuştur. Günümüzde en büyük spor etkinliği olarak

EYOF'un Trabzon'a katkısı ne?

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) ev sahibi Trabzon'un ekonomisine olumlu katkısı bulunduğunu belirterek “EYOF Trabzon'un ekonomisine olumlu katkıda bulunmuştur. Günümüzde en büyük spor etkinliği olarak kabul gören olimpiyat oyunlarının ülke ve kente sağlayacağı en büyük katkının spor ekonomisi alanlarının da oluşturulmaya çalışılmasına ilk adım olması bakımından önemlidir” dedi.

Türkiye'nin olimpiyat statüsündeki ilk organizasyonu olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirildiğini belirten Özgenç “Oyunlara, 49 ülkeden 4000 bine yakın sporcu ve ailelerinin katıldı. Olimpiyat bayrağı Türkiye'de ilk kez Trabzon'da dalgalandı” diye konuştu.

Olimpiyat oyunlarının dünya çapında sporcu, gazeteci, televizyoncu, spor adamı ve seyircilerin katılımıyla yapılan maliyeti yüksek bir spor organizasyonu olduğuna dikkat çeken Özgenç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu maliyeti ancak kalkınmış ülkeler karşılayabilmekte, bu da ev sahibi ülkelerin tanıtımını, turizm faaliyetlerinin artmasını ve modern spor tesislerinin kazanılmasını sağlamaktadır. Trabzon 2011 EYOF spor turizmi içerisinde yer alan önemli organizasyondur. Spor turizmi kavramı hem sporu hem de seyahati içermektedir. Olimpiyat oyunlarının, yarattığı seyahat akını, spor odaklı olması ve beraberinde turistik faaliyetleri de uyarması nedeniyle en büyük spor turizmi aktivitesi olduğu açıktır. EYOF büyük bir finansal kayıp olmamakla birlikte ev sahibi olan Trabzon'un ekonomisine olumlu katkıda bulunmuştur. Günümüzde en büyük spor etkinliği olarak kabul gören olimpiyat oyunlarının ülke ve kente sağlayacağı en büyük katkının spor ekonomisi alanlarının da oluşturulmaya çalışılmasına ilk adım olması bakımından önemlidir. Bir yerde spor ekonomisiyle Trabzon'un makus talihinin değişecek olduğuna inanıyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem