Evren 'orduevinde' ifade verdi.

Kenan Evren'in bugün saat kaldığı orduevinde ifadesi alındı.

Evren 'orduevinde' ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen, 12 Eylül askeri darbesinden 31 yıl sonra başlattığı soruşturma kapsamında, bugün Kenan Evren'in ifadesini alarak Ankara Merkez Orduevi'ndeki lojmandan saat 14.00 gibi ayrıldı.

Kenan Evren'e 12 Eylül ve öncesine ait 12 soru soruldu. Evren'in tüm sorulara yanıt verdiği bildirildi. Soruların içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Kenan Evren'in avukatı Ömer Nihat Özgün yaptığı açıklamada soruşturmanın bu aşamasının sona erdiğini, Tahsin Şahirkaya'nın ifade vermesinden sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dava açılması ya da açılmaması yönünde karar vereceğini belirtti.

Özgün ifadenin hangi şartlar altında alındığını ise şöyle ifade etti: "Kenan evrenin yanında bulunan devamlı sağlık görevlisi vardı. Yorulduğunda ara verildi ve yemek yenildi. Sayın Kenan Evren, sağlık açısından sıkıntı yaşanmadı."

Öte yandan rahatsızlığı gerekçesiyle İstanbul GATA'da bulunan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın ifadesinin de Çarşamba günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem