"Evlilik programları çığrından çıktı!"

Radyo ve televizyonları düzenleme ve denetleme yetkisinin seçim dönemlerinde YSK’ya verildiğini hatırlatan Yerlikaya, “Son seçimlerde kanallara orantısız olan değişik cezalar geldi. Bunlar RTÜK’ün verdiği cezalar değil, kurumumuz sadece sekretarya görevi

"Evlilik programları çığrından çıktı!"

Radyo ve televizyonları düzenleme ve denetleme yetkisinin seçim dönemlerinde YSK’ya verildiğini hatırlatan Yerlikaya, “Son seçimlerde kanallara orantısız olan değişik cezalar geldi. Bunlar RTÜK’ün verdiği cezalar değil, kurumumuz sadece sekretarya görevi gördü” dedi.

‘Ağza alınmaz’

Bazı televizyon dizileri ve evlilik programlarıyla ilgili çok şikayetler aldıklarını vurgulayan Yerlikaya, bu konularda paydaşlarıyla istişare ederek bazı uygulamalar yapmayı planladıklarını belirtti. Yerlikaya, bu kapsamda  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarına değinerek şöyle konoştu: “Özellikle evlilik programları çığırından çıktı. Buralarda çok kötü şeyler oluyor. Ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor. Evlilik programlarındaki o sözlerin bazılarını burada söylesem ve bunlar televizyonda yayınlansa RTÜK olarak o kanala kapatma cezası vermemiz gerekir. İş o kadar kötü boyutlara gidiyor. Yayıncı arkadaşları uyarıyoruz, bu konuda RTÜK’ün de  milletimizin de hassasiyeti var.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem