Evlenmek için borçlanıyoruz

Evlenmek için borçlanma eğilimi tüm dünyada hız kazanmış durumda. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye yüzde 76 ile diğer Avrupa ülkelerinin açık farkla önünde yer alıyor. İkinci sırayı paylaşan İtalya ve Romanya’da bu oranın yüzde 31 olduğu görülüyor.Ha

Evlenmek için borçlanıyoruz

Evlenmek için borçlanma eğilimi tüm dünyada hız kazanmış durumda. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye yüzde 76 ile diğer Avrupa ülkelerinin açık farkla önünde yer alıyor. İkinci sırayı paylaşan İtalya ve Romanya’da bu oranın yüzde 31 olduğu görülüyor.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Türkiye evlilik öncesi borçlanmada Avrupa’nın zirvesinde yer alıyor. 13 Avrupa ülkesinde 13 bin tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, Avrupa genelinde ankete katılanlardan son 5 yıl içinde evlenmiş olanların yüzde 33’ü düğün için borca girdiğini söylüyor. Sıralamada Türkiye yüzde 76 ile diğer Avrupa ülkelerinin açık farkla önünde yer alıyor. İkinci sırayı paylaşan İtalya ve Romanya’da bu oranın yüzde 31 olduğu görülüyor. Düğün yapmak için en az borçlanan tüketici kesimi ise yüzde 5 ile Hollanda’da bulunuyor.

Türkiye'de çiftler aileleri için düğün yapıyor

Türkiye’de her 10 çiftten 7’si aile ve arkadaş baskısının düğün planlamasında etkili olduğunu belirtiyor. Avrupa genelinde ise pek çok çift büyük bir törenle evlenmek yerine buraya harcayacağı kaynağı ev almada kullanmayı tercih ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler