| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 05 Eylül 2010 01:55 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 14:00

"Evet" %45 çıkarsa seçim olur

Kıratlıoğlu, "Referandum, bir genel seçim havasına sokulmuştur. Aslında vatandaşa, konusu ve neyi içerdiği kati suretle izah edilmiyor. Siyasiler, birbirlerini suçlamakla meşgul." dedi. Anayasa değişikliği paketinde iki maddenin önemli olduğunu belirten K

Kıratlıoğlu, "Referandum, bir genel seçim havasına sokulmuştur. Aslında vatandaşa, konusu ve neyi içerdiği kati suretle izah edilmiyor. Siyasiler, birbirlerini suçlamakla meşgul." dedi.

 Anayasa değişikliği paketinde iki maddenin önemli olduğunu belirten Kıratlıoğlu, "Birincisi Anayasa Mahkemesi'nin, ikincisi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun kuruluş düzenleri. İkisi de tamamen iktidarın karar alma organı haline gelecek. Dolayısıyla böyle bir konumun vatandaşın lehine olmayacağı, Recep Tayyip Bey'in ileride sıkıntıya düşmesi durumunda kendini kurtarması amacıyla yapıldığı söyleniyor." dedi.

 Birçok askeri darbeyle karşı karşıya geldiğini hatırlatan Kıratlıoğlu, "Ağabeyim DP milletvekiliydi, 27 Mayıs'ta Yassıada'ya gitti. Ben milletvekili, politikacı ve bir bakan olarak, 12 Mart 1971 ihtilaline muhatap oldum. Birçok af kanunları çıktı. Gerek Kenan Evren'in gerekse 12 Eylül'de suçlu görülen kimselerin mahkemeye verilmesi mümkün değildir." dedi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!