Evde uyuşturucu serası bulundu

İzmir'de düzenlenen narkotik operasyonunda, "skunk" isimli uyuşturucu maddenin bitkisini evlerinde yetiştirerek piyasaya sürdüğü iddia edilen, ikisi öğretmen beş kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklandı. Uyuşturucuyla Mücadele Şu

Evde uyuşturucu serası bulundu

İzmir'de düzenlenen narkotik operasyonunda, "skunk" isimli uyuşturucu maddenin bitkisini evlerinde yetiştirerek piyasaya sürdüğü iddia edilen, ikisi öğretmen beş kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklandı.

Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan ve sokak satıcılarına uyuşturucu sağlayan şahıs veya organizasyonlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kemalpaşa ilçesinde ikamet eden M.C.İ. isimli şahsın, özel düzenekler marifetiyle kapalı ortamda kimyevi maddeler ilave ederek, skunk adlı uyuşturucu maddeyi üretip eğlence merkezlerine sattığı bilgisine ulaştı.

Araştırmaların ardından düzenlenen operasyonla M.C.İ. (20) ve K.C.O. (19) yakalandı. Aramada ise boyları 100-230 cm. arasında ve her biri ayrı saksılara ekilmiş 21 kök, esrar maddesi türevlerinden skunk elde etmek için kullanılan bitkiler ve kurutulmaya bırakılmış 804 gr. skunk bitkileri ele geçirildi. Zanlılardan K.C.O. mahkeme tarafından serbest bırakılırken M.C.İ. ise tutuklandı.

EVİ UYUŞTUCU SERASINA ÇEVİRMİŞLER

Çiğli ve Karabağlar ilçelerindeki okullarda öğretmenlik yaptığı öğrenilen N.K. (50) ve S.A. (42) isimli şahısların, Çiğli'de bir evde skunk uyuşturucu madde yetiştirip sattığı yönünde bilgi alan ekipler harekete geçti. Düzenlenen operasyonla iki zanlı yakalandı.

Aramada, boyları 10-110 cm arası değişen, 22 adet saksı içerisinde 25 kök, ayrıca ağırlığı 300 gra. gelen ve kurutulmaya bırakılmış skunk bitkileri ele geçirildi.

Şüphelilerin, söz konusu evi uyuşturucu madde imal etmek için sera haline getirdiği tespit edildi. Zanlılar N.K. ve S.A., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan M.H. (41) isimli şahsın, doğu illerinden getirdiği esrar maddesini İzmir'de piyasaya süreceği bilgisine ulaşan ekipler, Konak ilçesinde düzenledikleri operasyonla yakaladı. Aramada, valizinde getirdiği 3 kilo 293 gr. esrar maddesi ele geçirildi.

Zanlı M.H., mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiye'de piyasaya yeni sürülen ve nadir bulunan "skunk" isimli uyuşturucu madde, Avrupa'da ve ABD'de yaygın olarak kullanılan bir esrar türü. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem