Eurovision çok fazla abartıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Türkiye ’nin Eurovision ’a katılmamasının normal olduğunu belirtti. Sürecin çok fazla abartıldığını belirten Günay, bazı Avrupa ülkelerinin Eurovision’dan haberdar dahi olmadığını savundu.Ertuğrul Günay, Antalya ’d

Eurovision çok fazla abartıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Türkiye ’nin Eurovision ’a katılmamasının normal olduğunu belirtti. Sürecin çok fazla abartıldığını belirten Günay, bazı Avrupa ülkelerinin Eurovision’dan haberdar dahi olmadığını savundu.

Ertuğrul Günay, Antalya ’daki temasları sırasında Kepez Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette TRT 'nin Eurovision'a katılmama kararını değerlendiren Bakan Günay, Türkiye'de Eurovision çok fazla abartıldığını söyledi.

Eurovision'da halk katılımı oranlarının düşürülmesinin, derecelendirmeyi olumsuz etkileyeceğini belirten Günay, "Öğrendiğim kadarıyla Avrupa'da halk katılımı oranları düşürmüşler. Halk katılımının derecelendirmeye katkısı oranlarını düşürmüşler. Tabi bu bizim aleyhimize bir süreç. Çünkü biz orada Avrupa ülkelerinde oradaki bizim daha çok göçmen yurttaşlarımızdan destek alıyorduk. O yüzden TRT sonuçların manipüle edildiğini düşündü galiba. Çok abartmamak lazım. Oylama sürecini düzeltirlerse, eskisi gibi yaparlarsa TRT belki yeniden değerlendirir. Ama Eurovision'a katılmamak demek, Türkiye'nin sanat dünyasından çekilmesi anlamına gelmez. Tam tersine çok daha nitelikli sanat eserlerini biz dünyaya her zaman çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler