Esrarengiz kazanın tek tanığı susturuldu!

İstanbul Tuzla Tersanesi'nde kaynak ustası olarak çalışan Ahmet Çınar, 2011 yılında gemiden denize düştü. İki çocuk babası Çınar, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri, gemi adamları listesinde adı olmayan Çınar'a gemi iş

Esrarengiz kazanın tek tanığı susturuldu!

İstanbul Tuzla Tersanesi'nde kaynak ustası olarak çalışan Ahmet Çınar, 2011 yılında gemiden denize düştü. İki çocuk babası Çınar, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri, gemi adamları listesinde adı olmayan Çınar'a gemi işyeri sigortası yapıldığını tespit etti. Müfettişler, gemide gerekli önlemlerin alınmadığını rapor etti. SGK müfettişlerine kaza anını anlatan ve gemide can güvenliği açısından alınması gereken önlemlerin alınmadığını ifade eden olayın tek görgü tanığı Ahmet Özdemir ise altı ay önce öldürüldü.

Güvenlik önlemleri yetersiz

Özdemir'in SGK müfettişlerine verdiği ifadede kendilerine can yeleği dahi verilmediğini anlattığı öne sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma da tanığın ortadan kaldırılmasından sonra tamamlandı. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede dönemin Denizcilik Müstaşarı Hasan Naiboğlu'nun amcası Ali Rıfkı Naiboğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında “taksirle adam öldürmek” suçundan dava açıldı. Hakim karşısına çıkan gemi kaptanları, personel müdürü ve işletmeciler birbirlerini suçladı. Kazadan sonra Zonguldak'a taşınmak zorunda kalan Ahmet Çınar'ın eşi Nilüfer Çınar ise “Bir kere bile arayıp başın sağolsun demediler” diyerek tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem