Esnaftan Ordu Valisi'ne ziyaret

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’yi, Ahilik Haftası münasebetiyle esnaf temsilcilerinden oluşan heyet makamında ziyaret etti.Ordu Valisi Kenan Çiftçi, makamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, Yü

Esnaftan Ordu Valisi'ne ziyaret

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’yi, Ahilik Haftası münasebetiyle esnaf temsilcilerinden oluşan heyet makamında ziyaret etti.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, makamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, Yüksel Kaya, Beraberler Odası Başkanı Yılmaz Bayram, Sebzeciler Odası Başkanı Alaeddin Felek, Madeni Eşyalar Odası Başkanı Necmettin Aktürk, Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Aybastı Şoförler Odası Başkanı Erdoğan Akyürek, Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Korkmaz, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Özcan Demirkol, Terziler Odası Başkanı Ekrem Ayan, Kunduracılar Odası Başkanı Recep Bakıcı, Elektrikçiler Odası Başkanı Salih Erduman, Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Bülür, Çatalpınar Esnaf Odası Başkanı Saffet Bulu’yu ağırladı.

Ziyarette konuşan Ordu Valisi Çiftçi, Amerika’nın Ahilik sistemini aldığını, bunu üniversitelerde uyguladığını belirtirken, “Ahilik teşkilatının geçmişine bakılması gerekiyor. Bu sistemi Amerika Ahilik sisteminden almıştır. Üniversitelerde bunu uygulamaktadır. İki yıl eğitim iki yılda çarşıda pazarda bunun ticaretini yapmak üzere bunu kurgulamıştır. Şuanda bizim bazı üniversitelerimizde buna doğru geçmeye başlamıştır. Ahiliğin özünde ‘Akıl ahlak ile, beni geçebiliyorsan sen bendensin diyorlar’ bir yeniliğe bir açık var. Malın üretiminde kalitenin artırılmasında ürün çeşitlendirilmesinde tüketici hakların korunması da ana felsefesinde yatmaktadır. Günümüzde her zaman farklı sistemler gelişiyor. Bu gelişen ekonomik sistemlerde daima üreten yenilikçi ve insanların ihtiyaçlarını gören bizim esnaflarımızın da devamlı gelişen bir ortam olması gerekiyor. Ahilik teşkilatındaki felsefeyi esnafımız daha öteye götürmesi gerekiyor. Üretimde en iyi olduğunuz zaman dünyaya pazarınızı açtığınız zaman işte ihracat rakamları 30 Milyar Dolarlardan 150 Milyar dolarlara çıkıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Vali Çiftçi, ziyaretçilerinin tek tek Ahilik Haftası’nı kutladı.

20130923aw000292_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem