Eski emniyet müdürü tutuklandı!

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay, Hrant Dink cinayeti soruşturmasından tutuklu olan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik" s

Eski emniyet müdürü tutuklandı!

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay, Hrant Dink cinayeti soruşturmasından tutuklu olan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla tutuklanmasını isteyerek Akyürek'i mahkemeye sevk etmişti.

Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği, görüntülü sistem üzerinden sorgulanan Akyürek'in tutuklanması talebini reddetmişti.

Cumhuriyet Savcı Karabay, Akyürek'in tutuklama koşullarını taşıdığını savunarak karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği, Akyürek'in tutuklanmasına karar verdi.

Akyürek, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamından Silivri Cezaevi'nde tutuklu.

Komiser yardımcısı da tutuklandı

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan Komiser Yardımcısı Ahmet Şentürk de tutuklandı.

Ankara Adliyesi'ne giden Şentürk, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Şentürk, sevk edildiği Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı. Şentürk, Türkiye'nin Los Angeles Konsolosluğu'nda koruma memuruydu.

Soruşturma kapsamında 16 ilde düzenlenen operasyonda, 34 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 25 kişi ise gözaltına alınmıştı.

Ankara merkezli "usûlsüz dinleme" soruşturmasında emniyet görevlisi şüphelilerin, başta siyasiler olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı danışmanları, gazeteciler, hâkimler ve iş adamlarının da aralarında olduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinledikleri suçlaması var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem