Eski AKP'li vekilden şok itiraf!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Son yerel yönetim düzenlemesinde, Büyükşehir Yasası'nda yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Bu yasa tekrar yakın bir gelecekte gözden geçirilecektir. Böyle bir ihtiyaç var" dedi.Side B

Eski AKP'li vekilden şok itiraf!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Son yerel yönetim düzenlemesinde, Büyükşehir Yasası'nda yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Bu yasa tekrar yakın bir gelecekte gözden geçirilecektir. Böyle bir ihtiyaç var" dedi.

Side Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Günay, törende yaptığı konuşmada, Side'de güzel hizmetler yapıldığını, buradaki hizmetlerle burada yaşayanlara değer verildiğini söyledi.

BELEDİYELERE ÖRNEK GÖSTERDİĞİ PROJE

Sahil yolu projesini belediyelere örnek gösterdiklerini belirten Günay, Side de yapılan hizmetlerin önünün açıldığını kaydetti. İki yıl önce Side'ye geldiğinde Apollon Tapınağı çevresinin korunaksız ve kötü halde olduğunu dile getiren Günay, "Türkiye'nin simgesi olan bu Ören yerinde gece gündüz motosikletler geçiyordu. O zaman verdiğimiz kararın şimdi ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Side Belediyesi ile işbirliği yaptık. Buranın çevresine barikatlar kurduk ve düzenleme getirdik. Burayı gece ve gündüz gelişi güzel bir yer olmaktan kurtardık" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR YASASI'NDA YANLIŞ YAPTIK"

Büyükşehir Yasası'nda yanlış yapıldığını savunan Günay, şöyle devam etti: "Son yerel yönetim düzenlemesinde, Büyükşehir Yasası'nda yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Bu yasa tekrar yakın bir gelecekte gözden geçirilecektir. Böyle bir ihtiyaç var. Şimdi bir yeri ilçe yapıp yapmamak Ankara'nın kararıdır. Bir yörenin belediye olup olmayacağı ise Ankara'nın değil o yörede yaşayan halkın vermesi gereken bir karar olmalıdır." 

Günay'ın konuşmasının ardından restorasyonu tamamlanan Tyche Tapınağı, Kent müzesi ve sağlık ocağının açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem