Eski adalet bakanı öldü

Süleyman Demirel'in başbakanlığını yaptığı hükümette, 1979-1980 yılları arasında Adalet Bakanı olarak görev yapan, evli ve bir çocuk babası Ömer Ucuzal, kalp rahatsızlığı nedeniyle 20 gündür Yalova’da özel bir hastanede tedavi görüyordu. Bu sabah yaşamını

Eski adalet bakanı öldü

Süleyman Demirel'in başbakanlığını yaptığı hükümette, 1979-1980 yılları arasında Adalet Bakanı olarak görev yapan, evli ve bir çocuk babası Ömer Ucuzal, kalp rahatsızlığı nedeniyle 20 gündür Yalova’da özel bir hastanede tedavi görüyordu. Bu sabah yaşamını yitiren Ucuzal'ın cenazesinin yarın İstanbul’un Ümraniye İlçesi’nde bulunan aile mezarlığına defnedileceği belirtildi.

Malatya'da 1922 yılında dünyaya gelen Ömer Ucuzal, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Eskişehir üyeliği ve Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divanı katip üyeliğinde bulunan Ucuzal, Süleyman Demirel'in başbakanlığında kurulan 43'üncü hükümette, 12 Kasım 1979-12 Eylül 1980 tarihleri arasında Adalet Bakanı olarak görev yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler