Eşinden habersiz boşanan kocaya 2,5 yıl hapis

9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla 3 ile 7,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar iş adamı Giray T. ile PTT görevlisinden mahkeme tebligatını alan sitenin güvenlik görevlileri A.D. ve

Eşinden habersiz boşanan kocaya 2,5 yıl hapis

9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla 3 ile 7,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar iş adamı Giray T. ile PTT görevlisinden mahkeme tebligatını alan sitenin güvenlik görevlileri A.D. ve E.E'nin avukatları katıldı.

Hakim Süleyman Çekilmez, sanık Giray T'nin suçunun sabit, işleniş biçiminin kasta dayalı olduğunu, kusurunun ağırlığı ve konusunun önem ve değeri dikkate alındığında eylemine uyan TCK'nin ilgili maddesine göre önce 3 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Ardından sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 2,5 yıla indirildi.

Hakim Çekilmez, Giray ve Güzide T'nin oturdukları sitenin güvenlik görevlileri A.D. ve E.E'nin beraatine hükmetti.

Giray T'nin avukatı Rüştü Atbulat, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Güzide T'nin avukatı Namık Kemal Güney ise Giray T'nin birlikte yaşadığını iddia ettiği E.T. hakkında 50 bin liralık maddi tazminat davası açacaklarını belirtti.

- Boşanma davası, "hiç karar verilmemiş" gibi tekrar görülmüştü

İzmir'de bir kurumda özel kalem müdürü olarak görev yapan Güzide.T, 2011 yılında iş adamı eşi Giray T. tarafından gördüğü fiziksel şiddeti şikayet için gittiği karakolda, kendisinden habersiz açılan dava sonucu boşanmış olduğunu fark etmişti. Eşinin kendisinden habersiz açtığı boşanma davasına itiraz ederek davanın yenilenmesi için dava açmıştı.

Yargılama sonucunda boşanma ile sonuçlanan davanın, keenlemyekün addi (Hukuk literatüründe hiç olmamış şey) ile tüm hüküm ve sonuçları itibarıyla nüfus kayıtlarından silinmesine, Güzide T'ye 150 bin lira tazminat ödenmesine, çocuğunun velayetinin anneye verilmesine, çocuğa aylık 200 TL nafaka bağlanmasına ve çiftin boşanmasına karar verilmişti. Dava dosyası, halen Yargıtay'da temyiz aşamasında bulunuyor.

Güzide T, ayrıca boşanmayla ilgili kendisine hiçbir tebligat gelmediği gerekçesiyle Giray T, tebligatı alan site güvenlik görevlileri A.D, E.E. ve PTT görevlisi Y.Y. hakkında da suç duyurusunda bulunmuş, PTT görevlisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. Giray T. ile tebligatı alan site görevlileri A.D. ve E.E. hakkında, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 ile 7 buçuk yıl arasında hapis cezası istenmişti.

Öte yandan, Güzide T'nin "darp" şikayetiyle 20. Sulh Ceza Mahkemesinde açtığı davada da Giray T. 2 ay hapis cezası almış ancak karar ertelenmişti.

Güzide T'nin avukatı Namık Kemal Güney'in itirazı sonucu 21. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan posta görevlisi Y.Y. hakkında da "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2 ay 15 gün hapis cezası verilip cezası ertelenmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem