Eşi dövmeye,kamuda hizmet

Olay geçen yıl Ağustos ayında meydana geldi. İnşaatlarda elektrikçi olarak çalışan Erdal Ç., iddiaya göre evdeki bilgisayarda eşi E.Ç.'nin uygunsuz fotoğraflarını buldu. Bunun üzerine aldatıldığını düşünen Erdal Ç. ile 9 yıllık eşi arasında kavga çıktı. Ö

Eşi dövmeye,kamuda hizmet

Olay geçen yıl Ağustos ayında meydana geldi. İnşaatlarda elektrikçi olarak çalışan Erdal Ç., iddiaya göre evdeki bilgisayarda eşi E.Ç.'nin uygunsuz fotoğraflarını buldu. Bunun üzerine aldatıldığını düşünen Erdal Ç. ile 9 yıllık eşi arasında kavga çıktı. Özel bir şirkette sekreterlik yapan E.Ç., kavganın ardından 2 çocuğunu alarak eşini terk edip, babasının evine yerleşerek boşanma davası açtı. Ardından da polise giderek eşini şikayet etti.

Gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Erdal Ç., Samsun 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde eşe kötü muamele etmek suçundan yargılandı. Boşanmak üzere olduğu E.Ç.'yi dövmediğini ileri süren Erdal Ç., "Bana bir çok iftira attı. Kendisini dövmedim. Sadace tartıştık. Beraatimi istiyorum" dedi. Genç kadın ise eşinin kendisini dövdüğünü ileri sürerek şikayetçi olduğunu söyledi.

'CEZAEVİNE GİRMEKTEN İYİDİR'

Mahkeme, Erdal Ç.'yi eşini dövdüğü için 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak, daha sonra bu cezayı Denetimli Serbestlik Yasası çercevesinde 1.5 ay bir kamu kuruluşunda çalışmaya çevirdi. Hapis cezası almadığı için mutlu olduğunu dile getiren Erdal Ç., "Cezaevine girmekten veya para cezası almaktan daha iyi. Bir kuruluşta çalışır cezamızı öderiz" diye konuştu.

DAHA ÖNCE EŞİNİN ÇANTASINI ALMAKTAN 5 YIL HAPİS

Mahkeme kararının Denetimli Serbestlik Bürosuna gönderilmesinin ardından Erdal Ç. 'nin hangi kurumda ne iş yapacağı tespit edilecek. Erdal Ç., bu cezayı yerine getirmezse 3 aylık hapis cezasını çekmek için cezaevine gidecek. Erdal Ç. daha önce de eşinin çantasını zorla aldığı gerekçesiyle Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve 'gasp' suçunda 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu cezası da Yargıtay'da bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler