Esed'in Ordusu 9 Yaşındaki Malik'i Vurdu

 Suriye'de, Esed güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışma sırasında bakkala giderken tanktan ateşlenen merminin isabet etmesi sonucu sol bacağını kaybeden 9 yaşındaki Malik Sellum, protez bacak istiyor. Suriye'de, Esed güçleriyle muhalifler arasında ç

Esed'in Ordusu 9 Yaşındaki Malik'i Vurdu

 

Suriye'de, Esed güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışma sırasında bakkala giderken tanktan ateşlenen merminin isabet etmesi sonucu sol bacağını kaybeden 9 yaşındaki Malik Sellum, protez bacak istiyor.
 
Suriye'de, Esed güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışma sırasında bakkala giderken tanktan ateşlenen merminin isabet etmesi sonucu sol bacağını kaybeden 9 yaşındaki Malik Sellum, protez bacak istiyor.
 
Anne ve babasıyla yaşadığı Suriye'nin Hama kentine bağlı Rif kasabasında bakkala giderken, Esed güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmada Suriye ordusuna ait tanktan ateşlenen merminin isabet etmesi sonucu yaralanan ve sol bacağı ülkesindeki hastanede kesilen Malik Sellum, yaklaşık 15 gün önce akrabalarının yardımıyla Türkiye'ye getirildi.
 
Antakya Devlet Hastanesi'ndeki tedavinin ardından taburcu edilerek Reyhanlı'daki sağlık merkezine getirilen Sellum, bacağını kaybedişini gözyaşları içeresinde anlattı.
 
Ülkesinde bakkala giderken Esed güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ortasında kaldığını belirten Sellum, şunları anlattı:
 
"Bakkaldan dönerken çatışmanın ortasında kalınca o anda ne yapacağımı bilemedim. Her taraftan mermi geliyordu. Kendimi korumak için duvar dibine saklandım. Çatışma sesleri kesilince hemen eve koşmak istedim. Ancak yakınıma düşen bir top mermisinin parçalarının isabet etmesi sonucu yere yığılmışım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Etraftakiler ve yakınlarımın olay yerine gelerek beni kaldırdıklarını hayal meyal hatırlıyorum. Bacağımda bir ağrı hissettim. O anda baktığımda bacağımı sadece bir et parçasının tuttuğu gördüm. Yakınlarım hemen hastaneye götürmüşler. Suriye'deki bir hastanede 15 gün kaldım ve burada müdahale yapılarak bacağım kesildi. 15 gün önce de amcam ve ağabeyimle Türkiye'ye geldim. Annem ise hamile olduğu için babamla orada kaldı."
 
Protez bacak için yardım bekliyor
 
Sellum, ancak tabureye tutunarak yürüyebildiğini, ancak bunu yaparken çok zorlandığını söyledi.
 
Reyhanlı'daki bakım merkezinde kendisine iyi bakıldığını ifade eden Sellum,
 
"Şu an biraz ağrılarım var, ama ilaçlarla acıya katlanıyorum. Ancak en büyük acım ve üzüntüm bacağımı kaybetmiş olmak. Artık top oynayamayacağım, diğer arkadaşlarım gibi koşamayacağım. Tek isteğim protez bacak takılması. Bunun için yardım bekliyorum" dedi.
 
Suriye'den birlikte geldiği yakını Eymen Aleevi'nin desteğiyle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Sellum, yeniden koşabileceği ya da birilerinin desteğine ihtiyaç duymadan yürüyebileceği, ailesinin yanına döneceği günlerin hayaliyle yaşadığını dile getirdi.
 
Eymen Aleevi ise yeğeninin acılarının bir an önce son bulmasını ümit ettiğini, yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.
 
Suriye'deki hastanelerde tedavi imkanı bulamadıklarını, bu nedenle Sellum'u çok zor şartlar altında Türkiye'ye ulaştıklarını anlatan Aleevi, şöyle konuştu:
 
"Suriye'de her yer ateş altında, insanlar ölüyor. Yeğenimi çok zor şartlar altında Türkiye'ye getirdik. Gelirken Esed ordusunun 200 metre yakınından geçtik. Bizleri görmemeleri için sürünerek ilerlemek zorunda kaldık. Allah bunları kimseye yaşatmasın. Kimseden bir şey dilenmiyoruz, ama gerçekten zor durumdayız. Burada Allah'tan başka kimsemiz yok. Sizlerden yeğenime yardım etmenizi istiyorum. Çocukluğunun en güzel döneminde bacağını kaybetti. Bizi buraya kabul eden Türkiye'den, bir çocuğun hayalleri için protez bacak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler