Esed Ateşkesi Kabul Etti

Suriye'de Kurban Bayramı yarın başlıyor. Bilmeceye dönüşen bayram süresince ateşkes konusuna Esed yönetiminden sonunda açıklama geldi.Suriye Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yarın sabahtan Pazartesi gününe kadar askeri operasyonların durdur

Esed Ateşkesi Kabul Etti

Suriye'de Kurban Bayramı yarın başlıyor. Bilmeceye dönüşen bayram süresince ateşkes konusuna Esed yönetiminden sonunda açıklama geldi.

Suriye Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yarın sabahtan Pazartesi gününe kadar askeri operasyonların durdurulması kararının alındığı belirtildi.
 
Açıklamada, ateşkesin yarın saat kaçta başlayacağı konusunda ise bilgi verilmedi.
 
Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, ateşkes kararına rağmen muhaliflerin saldırılarını sürdürmesi halinde karşılık verileceği ifade edildi.
 
Özgür Suriye Ordusu’ndan Şartlı Kabul
 
Özgür Suriye Ordusu'ndan yapılan açıklamada ise muhalif grupların ateşkese uyacağı ama bunun için öncelikle Suriye cezaevlerindeki mahkumların serbest bırakılması gerektiği belirtildi.
 
Ülkeden şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. Bu arada Esed güçlerinin düzenlediği son saldırılarda 37 kişi hayatını kaybetti.
 
Bu arada Türkiye sınırına çok yakın yerleşim birimlerinde, Esed rejiminin saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli çok zor şartlar altında yaşıyor.
 
İslam alemi Kurban Bayramı'nı kutlarken buradaki insanlar ölüm kalım mücadelesi veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler