Eşcinseller için cami Avrupa'yı karıştırdı

Avrupa'nın ilk eşcinsel Müslümanlara açık camiisi Fransa'da hizmete girdiFransız medyası tarafından "ilerici cami" olarak tanımlanan ibadethane "Fransa Eşcinsel Müslümanları Derneği" (HM2F) tarafından açıldı. Cami, kalıcı bir mekan bulunana kadar şimdilik

Eşcinseller için cami Avrupa'yı karıştırdı

Avrupa'nın ilk eşcinsel Müslümanlara açık camiisi Fransa'da hizmete girdi

Fransız medyası tarafından "ilerici cami" olarak tanımlanan ibadethane "Fransa Eşcinsel Müslümanları Derneği" (HM2F) tarafından açıldı. Cami, kalıcı bir mekan bulunana kadar şimdilik başkent Paris'in doğu banliyösünde Budist tapınağı olarak kullanılan bir evde hizmet verecek.
 
Haber, Avrupa'nın en kalabalık Müslüman nüfusunu topraklarında barındıran Fransa'da oldukça yankı yaratmış durumda. HM2F derneğinin 35 yaşındaki Cezayir kökenli kurucu başkanı Ludovic-Mohamed Zahed, caminin bir "ihtiyaçtan" kaynaklandığını zira çok sayıda "eşcinsel ve transseksüel Müslümanın diğer camilerde ibadete kabul edilmediğini" söyledi. Zahed, amaçlarının "diğer camilere alınmayan kişiler için alan yaratmak" olduğunu kaydetti.
 
Camide kadın ve erkekler birlikte ibadet edecek, kadınlar imam olabilecek ve eğer isterlerse namaz sırasında başlarını örtmeyebilecekler.
 
Derneklerini "hoşgörülü, laik, kadın ve LGBT hakları savuncusu" olarak tanımlayan Zahed, "Reforme olmuş ve herkesi kucaklayan bir İslam" taraftarı olduklarını da belirtti.
 
FRANSA İSLAM KONSEYİ TEPKİLİ
 
Ancak, ülkedeki Müslüman dernekleri HM2F derneğinin girişimine ateş püskürüyor. Fransa İslam Konseyi, eşncinsel Müslümanların "varlığını" kabul etmekle birlikte, "onlar için özel bir cami" fikrini "saçmalık" olarak tanımladı.
 
Paris Büyük Camii Başkanı Dalil Boubakeur ise Fransız medyasına yaptığı açıklamada, "İslam'da eşcinselliğin olmadığını" ve açılan ibadethanenin "cami olarak tanınamayacağını" savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler