Esad’ın eski askeri Almanya yolunda

Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen yüzlerce Suriyeli'nin, kent merkezinde bulunan bir pakta bekleyişi sürüyor. Bekleyenler arasında, ülkesindeki iç savaştan kaçarak Avrupa hayaliyle yola çıkan Suriyeli eski asker Fatih Mustafa Hamud da yer alıyor.Suriye Dev

Esad’ın eski askeri Almanya yolunda

Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen yüzlerce Suriyeli'nin, kent merkezinde bulunan bir pakta bekleyişi sürüyor. Bekleyenler arasında, ülkesindeki iç savaştan kaçarak Avrupa hayaliyle yola çıkan Suriyeli eski asker Fatih Mustafa Hamud da yer alıyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın askerlerinden olduğunu ve saldırılar sonrası sağ bacağından 5 kez ameliyat olmak zorunda kaldığını söyleyen Suriyeli eski asker Fatih Mustafa Hamud, ailesiyle birlikte yaşadıkları umut yolculuğunu anlattı. IŞİD'in saldırıları sonrası evlerinin harabeye döndüğünü ve Esad'ın zulmünden de kurtulmak için 2 çocuğu ve hamile eşi ile birlikte Suriye'den kaçtıklarını söyleyen Hamud, ilk olarak Şanlıurfa'ya gittiklerini kaydetti.

Ailesi ile birlikte ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını ve Urfa'daki kamplarda kalmaya başladıklarını dile getiren Suriyeli Fatih Mustafa Hamud, hamile eşinin 3. çocuğu Abdullah bebeği 2 hafta önce Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde sezaryenle dünyaya getirdiğini belirtti. Abdullah bebekle birlikte toplam 3 çocuğu, eşi ve kendisinin Urfa'dan İzmir'e geldiklerini belirten Hamud, son dönemde yaşanan deniz facialarının ardından 2 haftalık bebeği ve diğer 2 çocuğu ile birlikte tehlikeli olduğu için deniz yolculuğu yapmak istemediklerini söyledi.

ALMANYA HAYALİ İÇİN TEK ŞANS EDİRNE

Suriyeli eski asker Fatih Mustafa Hamud, Yunanistan'a oradan da Almanya'ya gitmek için karayoluyla İstanbul'a geldiklerini kaydetti. Hamud, eşinin 2 hafta önce sezaryenle doğum yapmasına rağmen yaklaşık 10 saat süren ve büyük bir bölümünü yürüyerek geçirmek zorunda kaldıkları bir yolculukla Edirne kent merkezine ulaştıklarını söyledi. 2 haftalık bebeği Abdullah bebek ve diğer 2 çocuğuyla birlikte çok zor şartlar altında kentte 2 gece geçirdiklerini dile getiren Hamud, tek hayalinin ailesi ile birlikte Almanya'ya giderek önce bacağından tedavi olmak ve yeni bir hayat kurmak olduğunu sözlerine ekledi.

Hamud, tercüman aracılığıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben Esad'ın askeriydim. Ailemle birlikte Suriye'den kaçtım. Suriye'den kaçtığımızda karım hamileydi. Karım Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde sezaryenle doğum yaptı. 3 çocuğum var. En küçük çocuğum Abdullah bebek 2 haftalık. Suriye'de saldırılarda ayağım sakatlandı. Ayağımdan 5 kez ameliyat oldum. Beşer Esad beni yakalamak istiyor. IŞİD ise evlerimizi harabeye çevirdi. Türkiye'de bu vaziyette çalışmam çok zor. Avrupa'ya gitmek hem orada tedavi olmak hem de çalışmak istiyorum. Şanlıurfa'dan Avrupa'ya gitmek için önce İstanbul'a oradan da Edirne'ye geldik. Edirne'ye gelmeden deniz yoluyla Yunanistan'a geçmek için İzmir'e gittik ama bebeğimiz çok küçük olduğu için deniz yolculuğunu yapmak istemedik. Deniz yolculukları facialarla sonuçlanıyor. Küçücük çocuklar denizlerde ölüp gidiyor. Edirne'den serbest gidiliyor haberi alınca Edirne'ye geldik. Edirne'ye gelmek için yolculuğumuz yaklaşık 10 saat sürdü ve çok yürümek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kent merkezinde bulunan ve emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan bir parkta yaklaşık 150 kişilik Suriyeli sığınmacı grubunun bekleyişi sürüyor.

Esad’ın eski askeri Almanya yolunda

Esad’ın eski askeri Almanya yolunda

Esad’ın eski askeri Almanya yolunda

Esad’ın eski askeri Almanya yolunda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler