Esad'dan Ultimatom!

Suriye'de muhaliflerin kurduğu Ulusal Konsey'in Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halit Hoca, güvenlik güçlerinin ülkenin üçüncü en büyük kenti olan Humus'un çevresini zırhlı birliklerle kuşattığını ve halka "teslim olmaları" için 72 saat süre tanıdığını s

Esad'dan Ultimatom!

Suriye'de muhaliflerin kurduğu Ulusal Konsey'in Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halit Hoca, güvenlik güçlerinin ülkenin üçüncü en büyük kenti olan Humus'un çevresini zırhlı birliklerle kuşattığını ve halka "teslim olmaları" için 72 saat süre tanıdığını söyledi.

Hoca, Humus'ta Nusayrilerin yaşadığı Zahra bölgesinin Suriye güvenlik güçleri tarafından boşaltılmış olmasının da, katliam endişesini artırdığını kaydetti.

Hoca, Humus içinden kendilerine ulaşan en son bilgilere göre 10 binlerce askerin kenti kuşattığını ve halka önceki gece itibariyle 72 saat süre tanıdığını kaydetti. Hoca, 72 saat içinde zırhlı birliklerle kente girecek güvenlik güçlerinin bir katliama girişmesinden korktuklarını kaydetti.

Suriye güvenlik güçleri 15 gün önce Humus çevresinde 10 kilometrelik bir hendek kazarak kuşatma operasyonunu başlatmıştı.

Suriyeli mülteciler Bingazi'de
Suriye'de kriz nedeniyle ülkelerini terkeden binlerce kişi, Kaddafi rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan iç savaştan yeni çıkmış Libya'ya sığınıyor.

Başkent Şam'dan yola çıkan Suriyeli mültecilerin, hergün otobüslerle Bingazi kentine geldiği belirtiliyor. Son haftalarda Libya'ya ulaşan Suriyeli mülteci sayısının 4 bini aştığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler