Esad'a 10 gün süre verildi

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye barış planının uygulanması için kısmi son tarih olarak 10 Nisan'ı belirledi.Bu tarihin Esad yönetimince de kabul edildiği belirtildi.Özel Temsilci Annan, bugün Birleşmiş Milletler Güve

Esad'a 10 gün süre verildi

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye barış planının uygulanması için kısmi son tarih olarak 10 Nisan'ı belirledi.

Bu tarihin Esad yönetimince de kabul edildiği belirtildi.Özel Temsilci Annan, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla hazırladığı planla ilgili gelişmeler konusundaki raporunu sundu.

Reuters'a konuşan bir diplomat Annan'ın raporunda, Suriye'de ateşkesin uygulanması konusunda henüz bir ilerleme kaydedilmediğini belirttiğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nden, Suriye barış planının uygulanması için kısmi son tarih olarak 10 Nisan'ın desteklenmesini isteyen Annan, bu tarihin Esad yönetimi tarafından da kabul edildiğini ifade etti.

Kaynak ayrıca, Annan'ın Güvenlik Konseyi'nden ateşkes izleme misyonuyla ilgili bir planı da değerlendirmeye başlamasını talep ettiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem